Anlık Bildirim

ABD'de CDC, koronavirüs karantina süresini 5 güne düşürdü

CDC tarafından yayımlanan yeni kılavuza göre semptomu olmayan kişilerin karantina süresinin 5 günün sonunda bitirilmesine karar verildi.                         

ABD'de koronavirüs karantina süresi 5 güne düşüyor Tam Boyutta Gör

ABD’nin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), koronavirüs karantina sürelerinde değişiklik yapıldığını duyurdu. Ülkede Omicron vaka sayısı artarken alınan bu karar halk tarafından eleştirildi.

CDC tarafından yayınlanan tedavi kılavuzuna göre Covid-19 testi pozitif çıkan ancak hastalığın belirtilerini göstermeyen (asemptomatik) kişiler için 10 günlük karantina (izolasyon) süresi tavsiye ediliyordu. Yeni düzenlemeyle birlikte karantina süresi 5 güne düştü. 5 günün sonunda semptom yoksa karantina sona erebilecek. Semptomlar devam ediyorsa semptomlar bitene kadar karantinada öneriliyor. CDC ayrıca 5 günlük karantina süresinin bitişinden sonra hastanın kendisinin ve çevresindekilerin 5 gün boyunca maske takmasını öneriyor. 

Daha önceki kılavuza göre Covid-19 pozitif kişilerle temaslı kişilerin 10 gün boyunca karantinada kalması tavsiye ediliyordu. Şimdi ise temaslı olup üç doz Covid-19 aşısı olmuş kişilere karantina gerekmediği belirtiliyor. 10 gün boyunca her yerde maske takmak koşuluyla karantina pas geçilebiliyor. İki doz aşı olan veya hiç aşı olmayan temaslı kişilerin tedbir amacıyla karantinaya girmesi gerekecek.

CDC tarafından yayımlanan Covid-19 karantina kılavuzları tavsiye niteliğindedir. Bu kılavuzu uygulayıp uygulamama konusundaki kararı yerel yönetimler, eyalet yetkilileri ve işverenler verecek.

Vaka rekoru kırıldı

ABD’de dün 441 bin 278 yeni vaka açıklandı. CDC kayıtlarına göre en yüksek günlük yeni vaka sayısına ulaşılarak vaka rekoru kırıldı. Geçen haftaki gen sekansı yapılan vakaların yüzde 58,6’sında Omicron olduğu belirtilmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim