Anlık Bildirim

New York’ta bir devlet çalışanı yasa dışı Bitcoin madenciliği yaptığı için tutuklandı

ABD’nin New York eyaletinde kıdemli bir devlet çalışanı iş ekipmanlarını kullanarak yasa dışı Bitcoin (BTC) madenciliği yaptığı gerekçesiyle kolluk kuvvetleri tarafından tutuklandı.

ABD’nin New York eyaletinde görevli olan kıdemli bir hükümet çalışanı, eyalet yönetimine ait iş ekipmanlarını kullanarak yasa dışı Bitcoin (BTC) madenciliği yaptığı gerekçesiyle tutuklandı.

ABD'de yasa dışı BTC madenciliği yapan devlet çalışanı tutuklandı

Christopher Naples ismindeki adam son yirmi yıldır Suffolk County’de bilgi teknolojileri uzmanı olarak çalışıyordu. Haberler göre adam, New York eyalet yönetimine 6.000 dolarlık masraf yaptırdı. Naples’ın suçları sebebiyle 15 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

AP News tarafından yayınlanan raporlara göre Naples, Bitcoin blok ödülü için Riverhead ilçe merkezinde 46 adet cihaz kurdu. 42 yaşındaki adam fark edilmemek için de cihazlarını kullanılmayan duvar panellerinin ve döşeme tahtalarının altı gibi erişilmesi zor yerlere yerleştirdi. Bu cihazlardan bazılarının Şubat 2021’den beri çalıştığı düşünülüyor.

ABD'de yasa dışı BTC madenciliği yapan devlet çalışanı tutuklandı Tam Boyutta Gör

Yavaş internetten şikâyet ediyordu

Bölge savcılığı bir ihbar aldıktan sonra 42 yaşındaki Naples’i soruşturmaya başladı ve ofisinin bulunduğu yere kameralar yerleştirdi. Ayrıca, Naples’in sürekli olarak yavaş internetten şikâyet ettiği, onunla aynı binada çalışanların da binanın “çok sıcak” olmasından yakındığı raporda belirtildi.

Suffolk ilçe savcısı Timothy Sini bu durumla ilgili, “Cihazların kapatılmasından sonra binadaki odalardaki sıcaklık 20 derecelik bir düşüş gösterdi. Yani bu olay, binlerce dolarlık vergiyi harcamakla kalmadı bir de ilçe altyapısını riske attı” ifadelerini kullandı.

Christopher Naples, işlediği suçların fark edilmesinden sonra geçtiğimiz günlerde yetkililere teslim oldu. Naples, kamu yolsuzluğu, hırsızlık, resmi görevi kötüye kullanma ve bilgisayara izinsiz girme suçlarıyla karşı karşıya.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim