Anlık Bildirim

ABD'den Rusya'ya teknoloji ambargosu: Yarı iletken çip tedariki durduruluyor

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim devam ederken, birçok ülke Rusya'ya yeni ambargolar getirmeye başladı. ABD, gerilimin sürmesi halinde Rusya'ya olan çip tedariğini durduracağını açıkladı.

ABD'den Rusya'ya yeni ambargo: Çip tedariki durduruluyor Tam Boyutta Gör

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim devam ederken ABD başkanı Joe Biden, Rusya'ya olan yeni teknolojik yaptırımlarını açıkladı. Perşembe günü yaptığı açıklamada Rusya'ya gönderilen ve arabalara, akıllı telefonlara ve hatta askeri ekipmanlara güç veren bilgisayar çiplerinin tedariğini keseceklerini söyleyen Biden, ''Onların 21. yüzyıl ekonomisinde rekabet etme yeteneklerini bozacağız'' sözlerini dile getirdi.

Yeni ambargo Rusya'yı etkilemeyebilir

ABD’nin yeni ambargosu kapsamında, ülkenin teknolojisi ile geliştirilen herhangi bir yonganın Rusya’ya satışı yasaklanacak. Bununla birlikte aynı yasayı Çinli telefon üreticisi Huawei Technologies’e de uygulayan ABD, şirketin çip satışlarını engelleyerek markanın büyük oranda kayıplar yaşamasına yol açmıştı.

ABD küresel yarı iletken üretiminde küçük bir paya sahip olsa da, tasarım ve çip patentleri alanında üst sıralarda yer alıyor. Birçok kaynak çip tedariğinin yüzde 70'ini Çin'den karşılayan Rusya'nın ABD ambargosundan etkilenmeyeceğini düşünürken, Çin’in ürettiği yongaların otomobiller ve akıllı cihazlar için iyi olduğunu askeri uygulamalar için zayıf kaldığını söyleyebiliriz. 

Ayrıca bazı analistler, çip üretiminde hayati bileşenler olan neon gazı ve paladyumun küresel tedariğini sağlayan Rusya'nın ABD yaptırımlarına karşı piyasadaki konumundan yararlanarak misilleme yapabileceğinden korkuyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5039 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rusya, ABD ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim