Anlık Bildirim

ABD’li Senatör Pat Toomey: Çin’in kripto yasağı ABD için büyük bir fırsat

Çin Merkez Bankası, kripto paralar ile yapılan işlemlerin yasa dışı olduğunu açıklamıştı. ABD’li Senatör Pat Toomey de paylaştığı bir tweet’te bunun ABD için “büyük bir fırsat” olduğunu söyledi.

ABD’li Senatör: Çin’in kripto yasağı ABD için büyük bir fırsat Tam Boyutta Gör

Çin’in kripto para birimlerine karşı olan baskısı devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda ülkedeki madencilik faaliyetlerini yasaklayan Çin, dün yaptığı bir açıklamayla birlikte kripto para birimleri ile yapılan işlemlerin yasa dışı olduğunu duyurdu ve kripto paralara bir yasak daha getirdi. Bunun üzerine de Bitcoin (BTC) 40.500 dolar seviyelerine kadar düştü.

Amerika Birleşik Devletleri Senatörü Pat Toomey de Çin Merkez Bankasının bu kararı ardından Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı. Toomey gönderide, “Çin’in Bitcoin de dahil olmak üzere kripto para birimlerine olan otoriter baskısı ABD için büyük bir fırsat. Bu aynı zamanda Çin’e karşı yapısal avantajımızın ne kadar büyük olduğunu da bize hatırlatıyor” ifadelerini kullandı.

Çin, ekonomik özgürlüğe tahammül edemiyor

Senatör ayrıca, Pekin’in ekonomik özgürlüğe düşman olduğunu, insanların yıllardır finans alanındaki yeniliklere katılmasına tahammül edemediğini paylaştığı gönderide belirtti ve ekonomik özgürlüğün herkes için daha yüksek bir yaşam standardı olduğunu ifade etti.

Toomey’in bu paylaşımının ardından Morgan Creek Digital’in kurucu ortağı olan ünlü kripto para yatırımcısı Anthony “Pomp” Pompliano’dan da bir paylaşım geldi. Pompliano, verdiği cevapta senatöre bu önemli konuya dikkat çektiği için teşekkür etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim