Anlık Bildirim

ABD, siyasetçilere sansür uygulayan sosyal medya platformlarına ceza verecek

ABD'nin Florida eyaletinde imzalanan yeni yasa kararına göre siyasi adaylara yasak uygulayan sosyal medya platformlarına günlük 250 bin dolara varan para cezası uygulanacak.

ABD, siyasetçilere sansür uygulayan sosyal medya platformlarına ceza verecek Tam Boyutta Gör

Görüş ve düşüncelerin özgürce dile getirildiği sosyal medya platformlarında siyasiler bazen sert açıklamalarda bulunabiliyor. Sosyal medya platformları ise bazen göz yumarken bazen çeşitli erişim engelleri uygulayabiliyor. ABD Eski Başkanı Donald Trump'ın görev süresinin tamamlanmasının ardından Twitter, Facebok, Snapchat, Reddit ve Instagram hesapları kapatıldı. Bazı ABD vatandaşları, platformların siyasilere uyguladıkları engeller konusunda tarafsız olmadığını iddia ediyor. ABD’nin Florida eyaleti bu konuya müdahale etti.

Florida Valisi Ron DeSantis, siyasi adayların hesaplarına erişim engeli ve sansür uygulayan sosyal medya platformlarına para cezası verilmesini getiren acil durum yasa tasarısını imzaladı. Yasaya göre platformlar hiçbir siyasi adayın hesabını süresiz olarak kapatamayacak ancak 14 güne kadar askıya alabilecek.

Bu yasa, platformlardaki tüm paylaşımları tamamen özgür bırakmıyor. Bariz bir durum söz konusu olduğunda veya kesin olarak suç kabul edilen bir paylaşım yapıldığında yasaklama kararı uygulanabilecek. Net bir durumun olmadığı, tartışmalı bir yasaklama kararının uygulanması halinde ilgili sosyal medya platformuna Florida’yı temsil eden eyalet adayları için kısıtlamanın uygulandığı gün sayısı kadar günlük 250 bin dolar, diğer adaylar için günlük 25 bin dolar para cezası verilebilecek.

Vali Ron DeSantis, ABD’deki solcu medyanın ve sol görüşü destekleyen şirketlerin muhalif sesleri bastırmaya çalıştığını söylüyor. Muhaliflere sansür uygulanmaması için bu yasanın hazırlandığını ifade ediyor.

Söz konusu karar şimdilik sadece ABD’nin Florida eyaletinde uygulanacak. Bu yasa, platformlarının içerik yönetimine hakkında ilk eyalet yasası olma özelliği taşıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim