Anlık Bildirim

ABD Uzay Kuvvetleri, düşman uyduları hedef alacak bir birim kurdu

Uzay giderek daha askeri bir alana doğru kayıyor. Bu bağlamda ABD Uzay Kuvvetleri’nin düşman uyduları hedef almaya adanacak ilgili bir birim kuracağı belirtildi.
ABD Uzay Kuvvetleri, düşman uyduları hedef alacak bir birim kurdu Tam Boyutta Gör
Amerika Birleşik Devleti Uzay Kuvvetleri, diğer ulusların uydularını ve onları destekleyen yer istasyonlarını hedef almaya adanmış ilk ve tek birimini faaliyete geçirdi. 75. İstihbarat, Gözetleme ve Keşif Filosu (ISRS) 11 Ağustos'ta faaliyete geçti. Kurulan yeni birim ABD Uzay Kuvvetleri'nin düşman uzay yetenekleri hakkında istihbarat sağlamakla görevli Space Delta 7’nin bir parçası konumunda olacak.

ABD Uzay Kuvvetleri düşman uydular için birim kurdu

Yeni birim potansiyel hedeflerin kabiliyetlerini analiz etmek, bu hedeflerin yerini tespit etmek ve izlemek gibi işlerin yanı sıra, muhtemelen düşman uyduları, onları destekleyen yer istasyonlarını ve ikisi arasında gönderilen yayınları engellemekle görevli olacak. Yapılan açıklamada filoyu yöneten Yarbay Travis Anderson "Bu birim fikri dört yıl önce kağıt üzerinde başladı ve muhtemelen daha da uzun süredir ABD Hava Kuvvetleri istihbarat subaylarının zihnindeydi." dedi.

ABD Uzay Kuvvetleri'nin açıklamasına göre 75. ISRS ayrıca "karşı uzay gücü tehditleri" de dahil olmak üzere düşman uzay yeteneklerini analiz edecek. Benzer tip birimler veya sistemler Çin’in de elinde bulunuyor. Bu sistemler, uydulardaki optik sensörleri kör edebilen yer tabanlı lazerlerden, sinyalleri karıştırabilen ya da rakip uydu sistemlerini hacklemek için siber saldırılar düzenleyebilen cihazlara kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor. Dünya çapındaki ordular navigasyon ve iletişim uyduları, erken uyarı füze takip sistemleri ve hedefleme sensörleri gibi uzay tabanlı araçlara giderek daha fazla bağımlı hale geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim