Anlık Bildirim

ABD ve Google'dan yeni ortaklık: Açık kaynaklı çipler geliştirilecek

Yarı iletken liderliğini Asya pazarından geri almayı planlayan ABD, yenilikçi çip tasarımları için Google ile ortak oldu. Yeni iş birliği neler sunacak işte detaylar

ABD ve Google'dan çip üretimi için yeni ortaklık! Tam Boyutta Gör

Bilindiği üzere günümüzde büyük şirketler yeni çiplere ve tasarımlara kolay bir şekilde erişim sağlarken, üniversiteler, araştırmacılar ve küçük işletmeler, kısıtlamalar ve lisans ücretleri gibi engeller ile karşı karşıya kalıyor. Yakın zamanda çip üretimini artırmak için 50 milyar dolarlık CHIPS yasasını yürürlüğe getiren ABD, Google ile yeni bir iş birliğine imza atıyor. 

Yenilikçi fikirlere destek sağlayacak

Yeni ortaklığın, kısıtlamalar ve lisans ücretleri gibi sorunları ortadan kaldırması beklenirken, açık kaynaklı çipler üretilmesine olanak tanıyacak.

Bildirilenlere göre Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) tarafından yürütülecek yeni anlaşma kapsamında, nanosensörler, biyoelektronik, yapay zeka ve kuantum hesaplama için Google ile ortaklaşa yaklaşık 40 benzersiz çip tasarımı finanse edilecek. Böylece çipler gibi farklı uygulamalarda kullanılacak açık kaynak tasarımların, araştırmacıların yeni fikirlerinde fayda sağlaması bekleniyor.

Yeni anlaşma hakkında açıklamalarda bulunan Google Kamu Sektörü CEO'su Will Grannis, şirketin uzun süre gelen açık kaynak liderliğine dikkat çekerek kamu ve özel kurumların iş birliği halinde olacağını ve birbirlerinin çalışmalarını yineleceğini belirtti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim