Anlık Bildirim

ABD ve Hindistan, Çin’e karşı güçlerini birleştiriyor

Çin’in giderek artan teknoloji hegemonyasına bir son vermek isteyen ABD hükümeti, Hindistan hükümeti ile kritik bir iş birliği anlaşması yapıyor. Yonga, askeri ekpiman ve yapay zekâ anlaşma kapsamında
Çin Tam Boyutta Gör
Gerek iş gücü olsun gerek askeri teknolojiler olsun gerekse iletişim altyapısı olsun Çin agresif bir hakimiyete sahip durumda. Devletin tamamen özel sektörü kontrol ettiği ve siber ajanlık faaliyetlerinde bulunduğunu öne süren ABD, çeşitli ambargolar ile önüne geçmeye çalışıyor ancak Çinli firmalar global çapta pek çok önemli altyapıya kendisini yerleştirmişti. Asıl zor olan bunları yenileri ile değiştirmek.

ABD ve Hindistan bir araya geldi

Çin ile uzun süredir ticari veya askeri gerilim içerisinde olan ABD ve Hindistan güçlerini birleştirme kararı aldı. Joe Biden bu iş birliği ile askeri ekipman, yonga ve yapay zekâ konusunda Çin’e karşı rekabet edeceklerine inanıyor.

Hindistan’ın Telekom altyapısı Çin tarafından, askeri ekipman altyapısı da Rusya tarafından desteklenmişti. Şimdi ABD firmaları bu iki alanda Hindistan’ın bağımlılıktan kurtulması için çalışacak.

Diğer taraftan Hindistan da ABD’nin bazı teknolojilerinin geliştirilmesine destek olacak. General Electric firmasının uçak jet motorlarının üretiminin Hindistan’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2319 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, Teknoloji Haberleri ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim