Anlık Bildirim

ABD yaptırımları Çin’in en büyük GPU firmasını vurdu: Dev işten çıkarmalar başlıyor

Çinli GPU firması Biren Technology, ABD’nin uygulamış olduğu yaptırımlardan nasibini aldı. Firma, yaptırımlar sonrasında ciddi işten çıkarmalara başlayacağını açıkladı.
ABD yaptırımları Çin’in en büyük GPU firmasını vurdu Tam Boyutta Gör
Çinli grafik işlem birimi üreticisi Biren Technology, ABD’nin Çin’e yönelik uyguladığı bilişim sektörü yaptırımları sonrasında zorlu bir sürece girmiş bulunuyor. Yaptırım kapsamı sonucunda TSMC ile olan çalışmalarına devam edemeyen Biren, çalışanlarının önemli bir kısmını işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Çin'in en büyük GPU üreticisine ABD engeli

Biren’in yongalarının yakın zamanda TSMC’den alıp alamayacağı belirsiz olduğundan, şirketin personelinin üçte birini işten çıkarmayı planladığı bildiriliyor. Hem TSMC’ye ulaşımın kesilmesi hem de çalışan sayısının azaltılması Biren’in gelecekteki çip ve yazılım geliştirme yeteneklerine ciddi bir darbe indirecektir. Dolayısıyla AMD ve Nvidia’ya karşı olan rekabetin önemli ölçüde zayıflayacağını söyleyebiliriz.

Biren, Nvidia ile rekabet edebiliyor

ABD yaptırımları Çin’in en büyük GPU firmasını vurdu Tam Boyutta Gör
Biren Technology özellikler yapay zeka ve HPC GPU sınıfında oldukça başarılı bir firma. BR100 ürünü sayesinde Nvidia'nın A100 ve H100 GPU’larına karşı ciddi rekabet edebildiğini görmüştük.Ancak Biren’in üretiminin çok büyük kısmı TSMC bantlarından geçiyor. Ekim ayının başından itibaren uygulanan yaptırımlar, bu tür çiplerin eğer ABD teknolojilerini kullanıyorsa Çin’e ithalini yasaklıyor.

ABD'nin Çin’in yapay zeka ve süper bilgisayar endüstrilerine yönelik yaptırımları oldukça katı durumda fakat belirsiz noktaları da var. Spesifik olarak, Çin'e gönderilen AI ve HPC yongaları, 100 FP64 PetaFLOPS veya 200 FP32 PetaFLOP'un üzerinde performansa sahip olamaz. Biren BR100 OAM modülünün bu sınırlamalara takılıp takılmadığı kesin değil ancak TSMC herhangi bir risk almak istemiyor. Sonuç olarak ana hedef pazarı Çin olan Biren için gelecek oldukça karanlık görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim