Anlık Bildirim

Adobe Flash bileşeni Safari tarayıcısına veda ediyor

Bundan yaklaşık 10 yıl önce büyük bir kavganın ortasına oturan emektar Adobe Flash yazılımı yavaş yavaş teknoloji çöplüğüne gitmek için hazırlıklarını tamamlamak üzere.

Adobe Flash bileşeni Safari tarayıcısına veda ediyor Tam Boyutta Gör

Teknoloji tarihini sıkı takip edenler; Steve Jobs ve Adobe firmasının Adobe Flash üzerindeki kavgasını hatırlayacaktır. Yazılımın sistemi zorladığı ve güvenlik riski barındırdığını iddia eden Steve Jobs o dönem eleştirilmişti ancak bugün haklılığı ortaya çıktı. Adobe Flash yakın zamanda tamamen kullanımdan kalkacak.

Sona gelindi

Tarayıcılarda Adobe Flash artık izin üzerine aktif oluyor. İzin verilmediği takdirde sitedeki Flash animasyonu oynatılmıyor. İnternet dünyasının HTML 5 teknolojisini benimsemesi ile birlikte Flash artık ihtiyaç duyulan bir bileşen olmaktan çıktı.

Safari tarayıcısında da yakın zamanda Adobe Flash tamamen kaldırılacak. Tarayıcının beta sürümü niteliğindeki Safari Technology Preview versiyonunun 99 nolu sürümünde Adobe Flash için desteğin kesildiği notu yer alıyor.

MacOS Sierra sürümünden bu yana Adobe Flash tarayıcıda pasif olarak geliyordu. Preview sürümünün ne zaman nihai kullanıma geçeceği tam olarak bilinmiyor ancak zaten Adobe de Flash desteğini bu yıl içerisinde sonlandıracağını açıklamıştı. Muhtemelen aynı dönemlere denk gelecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim