Anlık Bildirim

Sesten hızlı yolcu uçağı üreticisi Aerion kapanıyor

Arkasına Boeing ve GE gibi devleri alarak yola çıkan ve dünyanın ilk sesten hızlı iş jetini geliştiren Aerion, beklenmedik bir şekilde kapanma kararı aldı.

Aerion kapanıyor Tam Boyutta Gör
Süpersonik yolcu uçağı üretme yarışında Boeing ile GE gibi devlerle kurduğu ortaklıkla adını duyuran ve AS2 adı verilen süpersonik iş jetini üretme aşamasında olan Aerion Supersonic kapanıyor.

Mevcut piyasa koşullarında yeterli miktarda fonu bulmakta zorlandığını açıklayan firma, aniden aldığı bu kararla yatırımcıları da şaşırttı. Dünyanın süpersonik ilk iş jetini üretmek için yola koyulan şirket, AS2’nin 2023 yılında uçmasını ve 2025 yılında da hizmete girmesini bekliyordu. AS2’de oldukça yol kat eden Aerion, 1,671 km/s hızı ulaşması beklenen uçaktaki sonik patlama sorununu da gelişmiş gövde tasarımı sayesinde ciddi bir şekilde aştığını söylüyordu.

Farklı firmalar da var

Concorde’un halefini üretmek için kollarını sıvayan firmaların en önemlisinden biri olan Aerion’un kapanması ise bu anlamda sektör için bir son anlamına gelmiyor. Boom Supersonic tarafından geliştirilen Overture, sesten hızlı yolcu uçağı kavramını yeniden hayatımıza sokmak için 2029 yılını bekliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim