Anlık Bildirim

Airbus, hidrojen yakıtlı uçak testleri için CFM International'la çalışacak

Airbus ve CFM International arasında gerçekleşen bir anlaşma kapsamında havacılık sektörünü sıfır emisyonlu hale getirmek için hidrojen yakıtlı bit motor geliştirilerek A380'de test edilecek.

Airbus, hidrojen yakıtlı motor testleri için A380 sağlayacak Tam Boyutta Gör

Airbus, 2035 yılına kadar sıfır emisyonlu bir uçağın hizmete girmesini sağlamak amacıyla GE Aviation ve Safran Aircraft Engines ortaklığıyla oluşturulan bir şirket olan CFM International ile birlikte çalışacaklarını duyurdu. Çalışma kapsamında hidrojenle çalışan bir motorun yer ve uçuş testini yapılacak.

Sıfır emisyonlu havacılık endüstrisi

Geliştirilecek olan hidrojen yakıtlı motoru test etmek için Airbus, şimdiye kadar yapılmış en büyük ve en geniş yolcu jeti olan Airbus A380 kullanılacağını söyledi. A380'de kullanılacak olan sıvı hidrojen tankları Airbus tesislerinde geliştirilecek. Airbus, hidrojen tahrik sistemi gereksinimlerini tanımlayacak, uçuş testlerini denetleyecek ve hidrojen yanmalı motoru seyir aşamasında test etmek için gerçek A380 platformunu sağlayacak. Buna karşılık CFM International da GE Passport turbofanın yanma odasını, yakıt sistemini ve kontrol sistemini hidrojenle çalışacak şekilde değiştirecek.

Airbus, hidrojen yakıtlı motor testleri için A380 sağlayacak Tam Boyutta Gör

Airbus Teknik Sorumlusu Sabine Klauke: “Bu, Eylül 2020'de ZEROe konseptlerimizin piyasaya sürülmesinden bu yana hidrojenle çalışan yeni bir uçuş çağını başlatmak için Airbus'ta atılan en önemli adım. Hidrojen yakma teknolojisinde ilerleme sağlamak için Amerikalı ve Avrupalı motor üreticilerinin uzmanlığından yararlanan bu uluslararası ortaklık, endüstrimizin sıfır emisyonlu uçuşu gerçeğe dönüştürmeye kararlı olduğuna dair açık bir mesaj gönderiyor.” ifadelerinde bulundu.

Kanatların altındaki geleneksel motorların haricinde uçağın arka kısmına yakın dört adet sıvı hidrojen tankı ve arka gövde boyunca monte edilmiş bir hidrojen yakıtlı motor yer alacak. Program kapsamında, geliştirilen motor  Airbus A380'e güç vermeyecek sadece uçak seyir halindeyken hidrojen motorunun emisyonları incelenecek ve gelecekteki çalışmalar için bilgi toplanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim