Anlık Bildirim

Airbus, fütüristik tasarıma sahip elektrikli uçan taksisini tanıttı

Airbus uçan taksiler konusunda çalışmalar yürüten birkaç firmadan biri olarak biliniyor. Elektrikle çalışacak yeni nesil uçan taksisini tanıtan şirket, kentsel alanlarda sessizce uçuş imkanı sunacak.

CityAirbus tasarımı Tam Boyutta Gör

Avrupa merkezli havacılık şirketi Airbus, sıfır emisyona sahip yeni elektrikli uçan taksisini tanıttı. Dikey bir şekilde iniş ve kalkış yapabilen CityAirbus, fütüristik bir tasarım ile beraber V şeklinde kuyruk tasarımına sahip.

Şehir içi ulaşımı kolaylaştıracak

Aracın sahip olduğu sekiz adet Siemens SP200D elektrikli pervane motoru toplam 100 kW güç sunarken, dört yolcu kapasitesine yer veriliyor. Ayrıca 119 km/s hız, 80KM menzil ve uzaktan kontrol özelliğine sahip olacak.

Uçan taksi CityAirbus Tam Boyutta Gör

Ses konusunda da geliştirmeler sunan şirket, aracın 70 dBa’nın altında ses ürettiğini söylüyor. Airbus Helicoptes CEO’su Bruno Even şehir için ulaşım sorunlarını çözmek için çalıştıklarını ve ''Topluma güvenli, sürdürülebilir ve entegre olmuş bir hizmet sunmak için tüm yeteneklerimizi geliştiriyoruz'' sözlerini dile getirdi.

İlk nesil Airbus projesi, 2016 yılında geliştirilmeye başlamıştı. Şirketin uçan araba projesi A³ Vahana’nın yeteneklerini sunacak CityAirbus, ilk uçuşunu 2023 yılında yapacak ve 2025 yılında sertifika verilmesi planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim