Anlık Bildirim

Kahve makinenize dikkat: İzleniyor olabilirsiniz

Çin’de üretilen akıllı ev aletlerinin içerisine yerleştirilen gizli yazılım paketleri kullanıcıların pek çok kişisel ve finansal bilgisini toplayarak belirli merkezlere gönderiyor. 

Çin Tam Boyutta Gör

Bugün evimizde kullandığımız en masum elektronik alet bile bir silaha dönüşebiliyor. Yavaş yavaş ev aletlerinin akıllanması bilgi sızdırmak isteyen siber saldırganların da iştahını fazlasıyla kabartıyor.

Kahve makinelerinde tehlike

ABD’li araştırmacı Christopher Balding, ülkesinde kullanılan akıllı kahve makinelerinin veri sızdırdığını fark etmiş. Söz konusu kahve makineleri Kalern tarafından Çin’in Jiangsu bölgesinde üretiliyor.

İnternete bağlı olarak yönetilen bu kahve makinelerinde bir yazılım paketinin ürün bilgisi, kredi kartı detayları, konum, zaman ve bazı kişisel bilgiler gibi verileri topladığı anlaşılmış. Veriler Çin’de depolanıyor.

Araştırma sadece deniz aşırı ülkelerde mi yoksa Çin’de de mi verilerin toplandığı konusunda emin değil ancak ABD çapında böyle bir durum söz konusu. Sadece kahve makineleri değil akıllı özellikleri olan ve Çin’de üretilen ev aletlerinin pek çoğunda böyle bir ihtimalin olduğu belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4534 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim