Anlık Bildirim

Akıllı telefon satışlarında 2020'nin dördüncü çeyreğinde lider Apple oldu

Gartner'ın son raporuna göre Apple, 2020'nin dördüncü çeyreğinde iPhone satışları ile birlikte rakiplerini geride bırakarak 2020 yılını en büyük akıllı telefon üreticisi konumuyla kapattı.

Akıllı telefon satışlarında 2020'nin dördüncü çeyreğinde lider Apple oldu Tam Boyutta Gör

Apple, 2020'nin dördüncü çeyreğinde, dünyanın en büyük akıllı telefon tedarikçisi oldu. Şirket 2016 yılından bu yana böyle bir başarıyı gerçekleştirememişti. Bu durum da şirketin, rakiplerine oranla pahalı olan iPhone satışlarında Samsung, Huawei ve Xiaomi'yi geride bıraktığı anlamına geliyor.

Apple ve Xiaomi satışlardaki düşüşten etkilenmedi

Gartner'ın verilerine göre 2020 yılının son çeyreğinde Apple 80 milyon yeni iPhone sattı. Analistler, insanların 5G desteği ve geliştirilmiş kamera için iPhone satın aldığına inanıyorlar. Örneğin Apple, 2019'un dördüncü çeyreğinde 10 milyon daha az akıllı telefon satmıştı. 2020'de şirketin pazar payı neredeyse %15 büyüdü ve bu dönemde de Samsung'un payı %11.8 düştü.

Akıllı telefon satışlarında 2020'nin dördüncü çeyreğinde lider Apple oldu Tam Boyutta Gör

Genel olarak, akıllı telefon satışları 2020'de %12.5'lik bir düşüş gösterdi. En büyük beş akıllı telefon üreticisinden Apple ve Xiaomi, satışlardaki küresel düşüşten etkilenmeyen iki şirket olarak kayıtlara geçtiler. Şu anda en ucuz 2020 model Apple akıllı telefonun iPhone SE 2020 olduğunu belirtmekte de fayda var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim