Anlık Bildirim

iPad'ler iPhone'lardan çok daha uzun süre kullanılıyor

CIRP tarafından yayınlanan rapora göre, iPad kullanıcıları eski cihazlarını iPhone sahiplerine göre çok daha uzun süre ellerinde tutuyor ve genelde yakınlarına veriyor.
cirp raporu eski ipad Tam Boyutta Gör
Analiz firması CIRP’ın raporu, yeni iPad sahiplerinin eski cihazlarını daha uzun süre ellerinde tuttuğunu gösteriyor. 12 ay boyunca toplanan veriler ışığında, iPad satın alan kullanıcıların %67'si eski cihazlarını elden çıkarmıyor; ya ailelerine ya da arkadaşlarına veriyor.

iPad kullanıcılarının %67'si eski cihazlarını elde tutuyor

iPad alanların yaklaşık üçte ikisi, eski iPad'lerini satmak veya mağazalarda takas programı kapsamında değerlendirmek yerine kendilerine saklıyor veya arkadaşlarına ve ailelerine veriyor.

iPhone kullanıcılarının %5'i eski telefonlarını satıyor

CIRP'nin raporuna göre iPad sahiplerinin yalnızca %3’ü eski cihazlarını takas için veriyor, %6’sı satıyor. iPhone ile kıyaslandığında, yeni kullanıcıların %41'i eski iPhone’larını ya arkadaşlarına/ailelerine veriyor ya da yeni bir iPhone aldıktan sonra saklıyor. Takas kapsamında eski telefonlarından vazgeçen iPhone kullanıcılarının sayısı %42. Bu arada kullanıcıların %5’i eski iPhone'larını satarak bir miktar para kazanmayı tercih ediyor.

Rapor, cihazlarını kayıp, çalıntı veya bozulduğu gerekçesiyle değiştirenlerin sayısını da ortaya koyuyor. iPad kullanıcılarının %23’ü, iPhone kullanıcılarının ise %6’sı belirli gerekçelerle yeni bir cihaz satın alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4161 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cirp, rapor ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim