Anlık Bildirim

Alman şirket Lada Niva'yı elektrikli araca dönüştürüyor

Elantrie isimli şirket dileyen Lada Niva sahiplerinin araçlarını tamamen elektrikli hale getirip geri teslim ediyor. İsteyen kişiler sıfırdan tamamen elektrikli Lada Niva sahibi de olabiliyor.

Alman şirket Lada Niva'yı elektrikli araca dönüştürüyor Tam Boyutta Gör

Otomotiv dünyasında boy gösteren doğuştan elektrikli otomobillerin yanı sıra bazı ikonik modellere de elektrik dönüşümü uygulanıyor. Bu kez dönüşüme konu olan model ise bizlerin de çok yakından tanıdığı Lada Niva.

Elantrie isimli bir Alman şirket, Rusların ikonik arazi canavarını tamamen elektrikli hale getirerek sahibine geri teslim ediyor. Söz konusu değişimin araç sahiplerine 2.800 euro'ya mal olduğu belirtiliyor. Eğer Lada Niva ya da yeni adıyla Lada 4x4'ünüz yoksa, tamamen elektrikli bir Niva 19.900 euro'ya sizin olabiliyor.

Görüldüğü üzere elektrikli Lada Niva'nın tasarımında herhangi bir değişim yok. Sadece egzoz çıkışı kaybolmuş ve ön kaput üzerine ekstra bir hava girişi eklenmiş. Araçta mevcut dört tekerlekten çekiş sistemini sürdüren 88 beygirlik bir elektrik motoru bulunuyor. Bu güç kulağa etkileyici gelmese de içten yanmalı modelin uzun yıllardır kullandığı 83 beygirlik atmosferik motora göre biraz daha yüksek.

Alman şirket Lada Niva'yı elektrikli araca dönüştürüyor Tam Boyutta Gör

Elektrikli Lada Niva'da enerji, yakıt tankının olduğu alana konumlandırılan 30 kWsa'lik LiFePO4 lityum iyon bataryada depolanıyor. Şirketin açıklamasına göre bu batarya kullanıma göre 130 ila 300 kilometre arasında sürüş menzili sağlıyor. Bataryanın dolum süresi belirtilmemiş. Öte yandan bagajdaki soket sayesinde elektronik eşya veya kamp ekipmanlarının şarj edilebildiği verilen bilgiler arasında.

Şirkete göre içten yanmalı Lada Niva ortalama 15 lt/100 km yakıt tüketimine sahip. Bu da Almanya şartlarında yılda ortalama 14,600 kilometre için 3,175 euro yakıt masrafı anlamına geliyor. Elektrikli versiyonun evden şarj edildiğindeki masrafı ise 1,174 euro olarak belirtilmiş. Bu da şirketin hesabına göre yılda 2 bin euro tasarruf anlamına geliyor.

Alman şirket aynı elektrik dönüşümünü bir önceki nesil Dacia Sandero'ya da uyguluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim