Anlık Bildirim

Almanya'da doğum oranları büyük yükseliş gösterdi

Almanya İstatistik Ofisi'nin yaptığı açıklamaya göre Almanya'da son 23 yılın en çok doğum oranı Mart ayında gerçekleşti. Başka ülkelerde ise durum tam tersi şekilde işledi.

Almanya'da doğum oranları büyük yükseliş gösterdi Tam Boyutta Gör

Yakın zamanda Almanya İstatistik Ofisi'nin (Statistisches Bundesamt) paylaştığı açıklamaya göre 1998'den bu yana Almanya'da Mart ayındaki en yüksek doğum oranlarına ulaşıldı. Mart ayında doğum sayısı 1998'den bu yana ilk defa 65 bini aştı. Net rakam 65 bin 903 olarak kaydedildi. 

Pandemiden ötürü birçok ülkede doğum oranlarının ciddi bir şekilde düşüşü söz konusuyken  Almanya gibi yaşlı nüfusun yoğunlukta olduğu bir ülkede doğum oranının bu zamanda artması şaşırtan bir gelişme oldu. Pandemi döneminde hatırlarsak Çin ve ABD doğum oranlarında rekor düşüş bildirmişti. Çin'de geçen yıla oranla %18'lik bir düşüş gerçekleşerek 1961'den bu yana olan en düşük seviye görülmüştü.

Bunun yanında ABD'de ise doğum oranları %4'lük bir düşüş göstererek 1979'dan bu yana olan en düşük rakamlar kaydedildi. Öte yandan Almanya'nın komşusu olan İspanya, Fransa ve Belçika gibi ülkelerde doğum oranları sabit kaldı. Geçtiğimiz aylarda TÜİK verilerinin açıklaması göre Türkiye'deki doğum oranı artışı binde 13,9'dan 5,5'e doğru bir gerileme yaptı. Nüfus bilimi uzmanlarının yaptığı açıklamaya göre artıştaki bu yavaşlamaya pandeminin getirdiği gelecek kaygısı sebep oluyor.

Kaynakça https://www.ntv.com.tr/dunya/almanyada-son-23-yilin-en-yuksek-dogum-sayisikaydedildi,Dy6NNwlWW0-Eb_yLbLVJDg https://www.dunya.com/gundem/genclerde-gelecek-kaygisi-dogum-hizini-dusurdu-haberi-610102 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9305 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
almanya, doğum oranı ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim