Anlık Bildirim

Titra Teknoloji, ALPİN insansız helikopter modelini IDEF 21'de tanıttı

Titra Teknoloji'nin "Türkiye'nin ilk insansız Helikopteri" sloganıyla geliştirdiği ALPİN, Uluslararası Savunma Fuarı IDEF 21 etkinliğinde tanıtıldı.

ALPİN insansız helikopter modeli IDEF 21'de tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Titra Teknoloji ve Hong Kong merkezli küresel UAVOS Holdings, ALPİN insansız helikopter projesini görücüye çıkardı. Tasarımı İtalyan Heli-Sport CH-7'ye dayanmakta.

İHA, hem sivil hem de askeri pazarlar için sunulacak. Prototipi Aralık 2020'de ortaya çıkan ALPİN için UAVOS ve Titra, 2019 yılında ortak insansız helikopter geliştirmek için bir anlaşma imzalamıştı. ALPİN, ulaşılması zor yerlere kargo teslim etmek ve zorlu hava koşullarında uçabilme gibi özelliklere sahip.

ALPİN insansız helikopter modeli IDEF 21'de tanıtıldı Tam Boyutta Gör

160 kg'a kadar yük taşıyabiliyor

Ayrıca insansız helikopter, kurtarma ve güvenlik hizmetlerinin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmış. Alpin İHA'nın boş ağırlığı 340 kg'dır. Helikopter 160 kg'a kadar kargo ve yakıt taşıyabiliyor (kalkış ağırlığı 500 kg). Öte yandan uzunluğunın 7 m, genişliğinin 1.5 m, yüksekliğinin 2.35 m ve Rotor çapının ise 6.28 m olduğu belirtilmiş.

ALPİN insansız helikopter modeli IDEF 21'de tanıtıldı Tam Boyutta Gör

CH-7 tabanı sayesinde Türk tasarımcılar mevcut servis ve eğitim çözümlerini kullanabildiler. ALPİN, 115 beygir Rotax 914 UL motorla çalışıyor ve maksimum seyir hızı 160 km/s. Helikopterin 180 litrelik bir yakıt deposu ile donatıldığını da söyleyelim.

840 km (7 saat) uçuş menzili sunan ALPİN, tamamen otonom olarak havalanıyor ve iniyor. Motor arızası durumunda otorotasyon veya paraşütle inebilmekte. Ekipmanı, geniş bantlı bir uydu bağlantısı tarafından kontrol ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim