Anlık Bildirim

Çok amaçlı savaş helikopteri Atak-II, IDEF 21'de görücüye çıktı: İlk uçuş 2023'te

İstanbul'da düzenlenen IDEF 2021 15'inci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda TUSAŞ'ın geliştirdiği çok maksatlı savaş helikopteri Atak-II sergilendi.

Çok amaçlı savaş helikopteri Atak-II, IDEF 21'de görücüye çıktı Tam Boyutta Gör

IDEF'21 Türkiye silah ve askeri teçhizat fuarında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, T929 Atak-II ağır çok amaçlı savaş helikopterinin bir örneğini sergiledi.

Helikopter, hem gündüz hem de gece her türlü hava koşulunda taarruz, elektronik harp ve keşif görevlerini yerine getirmek üzere tasarlanmış. Atak-II, 70 mm güdümsüz roketler, havadan havaya ve havadan karaya füzeler, tanksavar güdümlü füzeler ve serbest düşüş bombaları taşıyabilecek kapasitede olacak. Helikopterin kokpiti ise tamamen zırhlı.

Çok amaçlı savaş helikopteri Atak-II, IDEF 21'de görücüye çıktı Tam Boyutta Gör

Atak-II'nin ilk uçuşu 2023'te yapılacak

Türk üreticinin, Atak-II'de Ukrayna merkezli Motor Sich şirketinin TV3-117 gaz türbinli motorlarını seçmiş olması dikkat çekici. Motorun kendisi de helikopterin yanında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii standında bulunuyor. Şu anda, ilk yedi helikopterin yapımında kullanılacak olan bu türdeki 14 motorun Türkiye tarafından satın alındığı biliniyor.

Çok amaçlı savaş helikopteri Atak-II, IDEF 21'de görücüye çıktı Tam Boyutta Gör

T929 helikopteri, tandem mürettebat pozisyonu, asimetrik silah bölmesi, düşük kızılötesi (IR) imzası, dijital kokpit, balistik koruma, gelişmiş aviyonik, elektronik harp ve karşı önlemler ile donatılmış. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile Savunma Sanayi Bakanlığı arasında imzalanan sözleşmenin değeri açıklanmadı. Yeni helikopterin ilk uçuşunun 2023'te yapılması planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16459 kez okundu.
29 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tusaş, ATAK-II ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim