Anlık Bildirim

Amazon’a İtalya’dan 1.28 milyar dolarlık ceza

Hakim konumunu diğer satıcıların aleyhine olacak şekilde kullandığı iddiasıyla İtalya’da başlayan soruşturma kapsamında Amazon firmasına rekor tazminat cezası kesildi. 

Amazon

Facebook, Google, Amazon gibi devler kendi alanlarında büyük bir hakimiyete sahip ve haliyle sık sık tekelleşme davaları ile karşılaşıyor. Özellikle Avrupa’da teknoloji devlerine ardı ardına büyük tazminat cezaları kesildi. Şimdi sıra Amazon’da.

Amazon’a dev tazminat

İtalya Rekabet Kurulu bir süredir yürüttüğü soruşturma kapsamında Amazon’a hakim konumunu suiistimal ettiği gerekçesiyle 1.28 milyar dolar gibi rekor bir tazminat cezasına hükmetti. Cezanın konusu Amazon platformunda firmanın kendi satışlarında avantaj oluşturarak diğer satıcıları mağdur etmesi. 

FBA olarak bilinen ve Amazon’un kendisinin satıcı olduğu ürünlerde Prime aboneliğinden yararlanma veya hızlı kargo gibi avantajlar sunması eleştiri konusu olmuş. Ayrıca FBA kullanan üçüncü taraf satıcılara da kullanmayan satıcılara karşı bazı ayrıcalıklar sunulması da dosyaya eklenmiş. Kurul bu avantajların tüm üçüncü taraf satıcılara sunulmasını istiyor. 

Amazon ise karara tepkili ve temyiz yoluna gidecek. Firma toplamda 18 bin İtalyan satıcının bünyesinde olduğunu ve satışların yarısının bu KOBİ’lerden geldiğini, alınan kararın son derece adaletsiz olduğunu bildirdi. Amazon’a adaletsiz satışları yüzünden geçen ay 228 milyon dolar, önceki aylarda da kullanıcı verilerinin kanun dışı işlenmesi sebebiyle de 888 milyon dolar ceza kesilmişti. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim