Anlık Bildirim

Amazon’un robotaksisi yollara çıktı: Yaşanan taksi sorunlarını çözebilir

Amazon'un sahibi olduğu Zoox, herhangi bir direksiyon veya kontrol pedalı olmayan otonom taksisini halka açık yollarda ilk defa test etmeye başladığını duyurdu.
Amazon’un robotaksisi yollara çıktı Tam Boyutta Gör
Amazon'un sahibi olduğu otonom araç şirketi Zoox, ekmek kızartma makinesini andıran tasarımıyla dikkat çeken direksiyonsuz ve pedalsız sürücüsüz aracının Kaliforniya'da halka açık alanlarda test edilmeye başlandığını duyurdu. Şirket bu dönüm noktasını "tarihte ilk kez amaca yönelik olarak üretilmiş bir robot taksinin yolcularla birlikte otonom sürüşü" olarak açıkladı.

Amazon’un robotaksisi yollarda

Zoox, şu anda Golden State'teki halka açık yollarda otonom araçlarını test eden düzinelerce şirketten sadece biri. Öte yandan firma ticarileştirme yarışında rakiplerinin gerisinde kalsa da, geleneksel kontrollerden yoksun ve kelimenin modern anlamıyla bir "araba" olarak tanımlanamayacak devrimsel bir ürün ile dikkat çekmeyi başarıyor.

Amazon’un robotaksisi yollara çıktı Tam Boyutta Gör
Zoox’un robotaksisi şimdilik hafta sonları ve gündüz saatlerinde yollara çıkabiliyor. Aynı zamanda kötü hava koşullarında ise yollara çıkması yasak. Bu kısıtlamalara rağmen yapılan testlerin değeri ve yasal olarak halka açık yerde test edilmesine izin verilmesi büyük anlam taşıyor.

[bkzdh=160562[

Ancak Zoox, robotaksi alanında rakipsiz değil. General Motors'un yüzde yüz iştiraki olan Cruise'un Origin aracının bu yılın sonlarında seri üretime geçmesi bekleniyor. Elbette seri üretim için iki şirketin de gerekli izinleri alması gerekiyor. Öte yandan Zoox ve Origin yapı ve tasarım olarak birbirine oldukça benziyor. Her ikisi de tamamen sürücüsüz bir yapıya sahip. Bununla birlikte insansız robotaksilerin trafik, bekleme ve diğer mevcut taksilerde yaşanan sorunları ortadan kaldırması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim