Anlık Bildirim

AMD, 2025 yılına kadar enerji verimliliğini 30 kat arttıracak

Günümüzde Ryzen işlemci mimarisi ile birlikte büyük ses getiren AMD, yeni planlarını açıkladı. Şirket 2025 yılına kadar enerji verimliliğini 30 kat arttıracak ve performans artışı sağlayacak.

AMD, 30 kat enerji tasarrufu yaparak yüksek performans sağlayacak Tam Boyutta Gör

AMD, Ryzen ve Zen mikro mimarisi ile beraber büyük bir ilerleme gösterdi. Şirketin her yeni nesil Ryzen işlemciler ile beraber önemli performans geliştirmeleri sağlama sözlerini gerçekleştirerek kullanıcılardan olumlu eleştiriler aldığını biliyoruz. Görünüşe göre AMD CEO'su Lisa Su’nun planları burada bitmiyor.

30 kat enerji tasarrufu planlanıyor

Bugün şirket, şimdiye kadarki en iddialı planlarını açıkladı. 2025 yılına kadar Epyc işlemcilerin ve Instinct AI hızlandırıcılarının enerji verimliliğini 30 kat artırmak isteyen AMD, veri merkezleri ve süper bilgisayarlar için önemli ölçüde güç tasarrufu sağlayarak yüksek performans elde etmeyi planlıyor.

AMD eğer hedefine ulaşırsa milyarlarca kilowatt saat elektrik tasarrufu sağlanacak. Bununla beraber yüksek performans bilgi işlem görevlerinde tek bir hesaplama yapmak için gereken gücün yüzde 97 oranında azalacağını göreceğiz. Şirket, ''süreç düğümü ilerlemelerinden el edilen enerji verimliliği kazanımları daha küçük ve daha az sıklıkta'' olduğunu söylüyor ve görevlerinin zor olduğunu kabul ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim