Anlık Bildirim

AMD'den Intel'e yanıt geliyor: Performans ve verimlilik çekirdekleri yolda

İşlemci pazarının önde gelen isimlerinden AMD, yaklaşan Phoenix 2 APU'larında Intel'e yanıt yer verebilir. Yonga devi, yeni işlemciler için hibrit bir mimari üzerinde çalışıyor. İşte detaylar
AMD'den Intel'e yanıt geliyor: Yeni hibrit mimari yolda! Tam Boyutta Gör
Ryzen 3000 ailesinden günümüze kadar watt-performans anlamında sektörde önemli başarılara imza atan AMD, özellikle son dönemde pazar payı kaybetmeye başladı. Ancak bu durum yakında değişebilir. Bugün sızdırılan AMD İşlemci Programlama Referansı (PPR) belgelerinde, şirketin Intel'e benzer hibrit bir mimari üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. 

AMD'den performans ve verimlilik çekirdekleri geliyor

Bilindiği üzere AMD'nin en yakın rakibi Intel, 2021 yılından bu yana Golden Cove ve Gracemont olmak üzere performans ve verimlilik çekirdeklerine yer veriyor. Kısa süre önce Zen 4 mimarili Ryzen 7000 işlemcilerini kullanıcılar ile buluşturan kırmızı ekip ise, henüz rakibine benzer bir yanıt vermedi.

AMD'den Intel'e yanıt geliyor: Yeni hibrit mimari yolda! Tam Boyutta Gör
Paylaşılan belgeler, AMD'nin (Zen4/Phoenix 2) APU'lar için performans ve verimlilik çekirdekleri içeren hibrit bir mimari planladığını gösteriyor. Bu da hibrit mimarinin ilk kez tüketici pazarına giriş yapacağını doğruluyor diyebiliriz.

Günümüzde AMD, hem el konsolları hem de güncel konsollar için en büyük üreticilerden biri konumunda. Yeni hibrit mimari ise, düşük güçlü oyun konsolları gibi hafif ve aktif güce sahip olmayan cihazlarda daha verimli tasarımlar sunulmasına fırsat tanıyabilir. Ayrıca bu yeni tasarımı AMD'nin gelecek nesil işlemcilerinde de görebiliriz. Ancak bunun için bir süre daha beklememiz gerekecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim