Anlık Bildirim

AMD FSR 2.0, DLSS ile yeniden karşılaştırıldı: Sonuçlar şaşırtıcı

AMD'nin merakla beklenen FSR 2.0 çözünürlük ölçeklendirme teknolojisinin Nvidia DLSS ile karşı karşıya geldiği yeni bir video paylaşıldı. AMD bu sefer başarmış gibi gözüküyor.

AMD FSR 2.0, Nvidia DLSS'i yakalamayı başardı: İşte sonuçlar Tam Boyutta Gör

Geleceğin en büyük teknolojilerinden biri olarak görülen çözünürlük ölçeklendirme desteği konusunda ekran kartı üreticilerinin kıyasıya rekabeti devam ediyor. Techpowerup, geçtiğimiz aylarda duyurulan ve Farming Simulator 22’ye yeni eklenen FSR 2.0’ı, 1080p, 1440p, 4K çözünürlüklerde ve farklı kalite modlarında rakibi DLSS ile karşılaştırdı.

Bilindiği üzere FSR 2.0, FSR 1.0’ın sahip olduğu render öncesi temel kenar yumuşatma desteğini geliştirerek DLSS’e benzer şekilde render aşamasına taşıdı. Videoya baktığımızda ise, hareket bulanıklığı ve alan derinliği devre dışı bırakılarak RTX 3080 ile gerçekleştirilen testlerde gölgelenme ve parıldama sorunlarının oldukça düşük bir seviyeye ulaştığını söyleyebiliriz.

Bahsettiğimiz bu sorunlar çözünürlük Full HD'ye düştüğünde biraz daha belirgin hale gelse de, FSR 2.0 görüntü kalitesi konusunda DLSS’e oldukça benzer bir performans sergiliyor. Bununla birlikte bulanık görüntüler ve ince nesneler üzerinde daha fazla ayrıntı üretmeyi başaran FSR 2.0, 1080P ve 2K kare saniye oranlarında rakibi DLSS'e yaklaşırken, 4K çözünürlükte ise bir miktar geride kalıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11316 kez okundu.
16 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia dlss, amd fsr ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim