Anlık Bildirim

AMD'nin 35 milyar dolarlık Xilinx satın alımı nihayete eriyor

AMD, uzun bir süredir beklediği Xilinx'in satın alınmasında nihayet mutlu sona yaklaşıyor. Gerekli tüm onayların alındığını belirten şirket, satın alımın kısa bir süre içinde gerçekleşeceğini belirtti

AMD'nin 35 milyar dolarlık Xilinx satın alması nihayete eriyor

Advanced Micro Devices(AMD), FPGA üreticisi Xilinx'i satın almaya yaklaştıklarını duyurdu. Şirket, düzenleyiciler tarafın verilecek onayların tamamlandığını ve 35 milyar dolarlık satın alınımın 14 Şubat'a kadar gerçekleşebileceğini açıkladı.

Satın alma tamamlanıyor

Resmi olarak Ekim 2020'de duyurulan anlaşma, AMD'nin paylaştığı son duyuruyla sonunda tamamlanmak üzere. Şirket, gerekli tüm yetkililerden onay aldığını ve tüm koşulların yerine getirildiğini açıkladı.

AMD'nin satın alma sürecinin sonlarına geldiği Xilinx, FPGA'lar (alanda programlanabilir kapı dizileri) ve ASIC'ler (uygulamaya özel tümleşik devre) dahil olmak üzere programlanabilir yarı iletkenler üretiyor.

Xilinx'in satın alınması AMD'nin yeni pazarlara girmesine yardımcı olacak. AMD CEO'su Lisa Su, satın almanın AMD'yi endüstrinin yüksek performanslı bilgi işlem lideri haline getirebileceğini söylemişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim