Anlık Bildirim

AMD özel madencilik kartları hazırlığında

Ortaya çıkan bilgiler Navi 10x mimarisini temel alan ve B uzantısına sahip Radeon RX 5000 serisi ekran kartlarının yakın zamanda piyasada olacağını gösteriyor.

AMD özel madencilik kartları hazırlığında Tam Boyutta Gör

Kripto paraların ilk kez patlama yaptığı 2017 sonlarında grafik kartı üreticilerinin de madencilere özel versiyonlar çıkardığına şahit olmuştuk. 2019 yılından itibaren bu alana ilgi azalınca üreticiler de projeyi rafa kaldırmıştı. Şimdi tekrar madencilik kartları şansını deniyor.

AMD de madencilik kartı geliştiriyor.

Özellikle oyuncu kartlarının üzerindeki baskıyı azaltmak için Nvidia BIOS üzerinden kazım hızlarını düşürmüş ve özel bir madencilik serisine başlamıştı. AMD’nin ekran kartları da madenciler tarafından kapışılıyor ve stok sıkıntısı oluşuyor.

Gelen bilgilere göre AMD de Navi 1x yani ilk nesil RDNA teknolojisini temel alan madencilik ekran kartları üzerinde çalışıyor. Bunların Radeon RX 5700XTB, RX 5700B ve RX 5500XTB adını alacağı daha önce de gündeme gelmişti. B takısı kartın blok zinciri teknolojileri için geliştirildiğini belirtiyor.

Navi 10x çekirdeklerinin 2560 Stream işlemcisine kadar ölçeklendirildiği biliniyor Bununla birlikte HBM 2 bellek yerine AMD’nin GDDR teknolojisinden yana tercihini kullanacağı ifade ediliyor. Önümüzdeki haftalarda yeni kartlarla ilgili tanıtım da gelecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim