Anlık Bildirim

AMD işlemciler bilimsel sistemlerde hakimiyeti ele geçiriyor

Zen 3 ile birlikte AMD’nin kurumsal taraftaki varlığı da giderek artıyor. Bilimsel topluluklarda AMD Ryzen işlemcileri tercih edenlerin sayısı giderek artıyor.

AMD Ryzen işlemciler Tam Boyutta Gör

AMD’nin işlemci dünyasında Zen mimarisi ile başladığı yürüyüş yankı bulmaya devam ediyor. Özellikle kurumsal tarafta Intel’in yeni teknolojilerini geciktirmesini iyi değerlendiren AMD bilimsel tarafta da yükselmeye başladı. 

Bilimsel araştırmalarda AMD farkı

Bilimsel araştırma yapan topluluklara iş istasyonu ve sunucular hazırlayan Puget Systems yıllar içerisinde AMD işlemcilerinin gelişiminin takdire şayan olduğunu ve müşteri tercihlerini de etkilediğini belirtiyor. 

Firma müşterilere tavsiye ettiği sistemlerin yarısından fazlasının AMD Ryzen işlemciler ile donatıldığını belirtiyor. Ryzen Threadripper serisi özellikle ECC desteği sayesinde iş istasyonları ve performans odaklı bilgisayar sistemlerini domine ediyor. Yine Ryzen işlemciler de oldukça popüler. 

Önümüzdeki dönem de Zen mimarisinin sunucu tarafında etkisini arttırdığını göreceğiz. Yeni Ryzen Threadripper serisi, EPYC ve Ryzen 6000 işlemciler ile AMD yine önemli bir aşama kaydedecek. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim