Anlık Bildirim

AMD işlemci pazarındaki en yüksek paya ulaştı

AMD’nin son kullanıcı odaklı işlemci pazarındaki payı 2006 yılından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Sunucu tarafında vites arttıran AMD’nin yeni hedefi kâr marjı olacak.

AMD pazar payı Tam Boyutta Gör

Özellikle Lisa Su önderliğinde büyük bir atağa kalkan AMD hem kendi kazanıyor hem de yatırımcısına kazandırıyor. Hisse senetleri rekor kıran AMD işlemci pazarında da yavaş yavaş kaleleri ele geçiriyor. 

En yüksek paya ulaştı

Mercury Research tarafından yapılan araştırmaya göre AMD’nin son kullanıcıya sunulan işlemci pazarında payı yüzde 16.9 ile 2006 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Çeyrek bazda 0.8 puan, yıllık bazda ise 7.3 puan artış elde edildi. 

Sunucu tarafının da dahil edildiği genel kategoride ise yüzde 15.8 pazar payı görüyoruz. Çeyrek bazda 0.7 puan, yıl bazında ise 4.1 puan artış yaşandı. Sadece sunucu kategorisinde ise yüzde 11.6 pay söz konusu. 

Analizler AMD’nin yeni dönemde pazar payından ziyade kâr marjına odaklanacağını belirtiyor. Yani her kesime hitap eden maliyet odaklı işlemcilerden ziyade premium seviyedeki işlemcilerin üretimine ağırlık verilecek. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim