Anlık Bildirim

Anal bölgeden alınan örneklerle koronavirüs testi yapılabilir

Çin devlet televizyonuna konuşan Li Tongzeng, anüs bölgesinden alınan örneklerle yapılan koronavirüs testlerinin daha doğru sonuçlar verebileceğini öne sürdü.

Anal bölgeden alınan örneklerle koronavirüs testi yapılabilir Tam Boyutta Gör

Çin'de koronavirüs testi için burun ve boğazdan alınan örneklerin yanı sıra artık anüs bölgesinden de örnek alınmaya başlandı. Başkent Pekin'de bir okulda anüs örnekleriyle alınan koronavirüs testi uygulaması sonrası, anal bölgeden alınan örneklerin daha doğru sonuçlar verebileceği görüşü üzerinde durulmuştu.

Pekin You'an Hastanesi'nde bulaşıcı hastalıklar biriminde görevli Li Tongzeng, yapılan araştırmaların, anüs bölgesindeki virüslerin, vücudun diğer bölgelerine göre daha yoğun olduğunu ve daha uzun yaşadığını ortaya koyduğunu söyledi.

Çin devlet televizyonuna konuşan Li Tongzeng, anüs bölgesinden alınan örneklerle yapılan koronavirüs testlerinin daha doğru sonuçlar verebileceğini öne sürdü. Ancak bu yolla örnek almanın çok da uygun olmadığını söyleyen Çinli uzman, bunun sadece karantina merkezlerinde kalanlar üzerinde denebileceğini vurguladı.

Solunum ve sindirim yolları

Anal bölgeden alınan örneklerle koronavirüs testi yapılabilir Tam Boyutta Gör

Ancak bir başkan Çinli uzman, Wuhan üniversitesinden Yang Zhangiu'ya göre ise, virüs insana sindirim organları değil ilk önce nasal ( burun )  ve solunum organlarından bulaştığı için burun yoluyla örnek almak daha etkili. Zhangiu konuyla ilgili olarak "Daha önce hasta dışkılarında virüse rastlandı ancak ancak virüsün sindirim sistemi yoluyla bulaştığını gösteren bir delil yok." ifadelerini kullandı.

Son olarak çalışmaların oldukça yeni olduğunu ve yürütülecek olan yeni çalışmalar sayesinde bahsi geçen yöntemin doğruluğunun test edileceğini belirtelim. Çalışmalar olumlu sonuç verirse yoğun bakım ünitelerinde ve çeşitli alanlarda kullanım sağlanabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11416 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim, bilimsel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim