Türkiye ile Rusya arasında Sputnik V koronavirüs aşısı için anlaşma tamamlandı. Anlaşmaya göre aşının üretimi Türkiye'de de yapılacak. Üretim için gerekli teknoloji transfer süreci ise başladı.
Sizler için hazırladığımız haberimizde hangi ülkelerin ne tür aşı kullandığını ve aşıların türlerini derledik. Çeşitli ülkelerin kullandığı aşı tiplerinin detayları haberimizde.
Koronavirüs pandemisi devam ederken aşıların etkinlik oranlarıyla ilgili tartışmalar sebebiyle Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz'dan açıklama geldi.
Çin'de dondurma örneklerinde yeni tip koronavirüse (Covid-19) rastlanması üzerine binlerce ürüne el kondu. Konuyla ilgili Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara Twitter'dan açıklama yaptı.
Fahrettin Koca'dan son dakika koronavirüs aşısı açıklaması geldi. Açıklamalara göre yeni koronavirüs aşıları iki haftaya Türkiye'ye ulaşacak. Türkiye aşılama sırasında bugün dünyada 10. sırada.
Türkiye birkaç günlük koronavirüs aşılamasıyla, haftalardır aşı uygulayan çok sayıda ülkeyi geride bıraktı. Türkiye aşılama programıyla en çok aşılama yapan ilk 10 ülke arasına girdi.
Dünya genelinde çeşitli ülkelerdeki insanları üzerinde meydana getirilen araştırma, koronavirüs enfeksiyonunu görece olarak ağır geçirenlerin genetik dizilimine odaklandı.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada Remdesivir isimli ilacın corona virüs hastalarına bir etkisi görülmediği için bu ilacın verilmemesi gerektiği uyarısında bulunuldu.
AstraZeneca ile Oxford tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının denemelerine katılan gönüllü Covid-19’a bağlı komplikasyonlardan ötürü yaşamını yitirdi.
Coronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde ölü sayısı 1 milyonu aştı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 211’e ulaşırken, toplam vaka sayısı ise 33 milyon 178 bin 318’e yükseldi.
Ülkemizde Covid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında 17 adet bilimsel araştırma projesi belirlendi. Projelerin 9'unu tedaviye farmakolojik çalışmalar oluştururken 8'ini aşı çalışmaları oluşturuyor.
Damlacık yoluyla bulaşın ( öksürme veya hapşırma ) önüne geçmek amacıyla koltuklar arasına panel yerleştiren firma yeni konsepte ilişkin fotoğrafları yayımladı.
Atık su tesisinden alınan örnekler laboratuvar ortamında incelendi. SARS-CoV2 etkenine ait RNA fragmanlarını PCR yöntemi ile tespit eden ekip virüsün spesifik nükleik asit fragmanlarını analiz etti.
Dünya Sağlık Örgütü'nden uyarı : Covid-19'dan iyileşen tüm hastalar bağışıklık kazanmıyor. Dünya genelinde 13 Nisan itibariyle 1.900.000 kişi enfekte olurken en az 110.000 kişi hayatını kaybetti.
Türk araştırmacının geliştirdiği site sayesinde, Covid-19 etkeninin neden olduğu pnömoninin tanısı yapay zeka ile daha kolay konulabilecek. Sitenin linkine ve detaylara haberimizden erişebilirsiniz.
Korona Takip (COVID-19 İzleyici) adını taşıyan uygulama, enfekte olan kişilerin daha hızlı bilgilendirilmesini ve başkalarını enfekte etmelerinin önlenmesini amaçlıyor.
Salgın neticesinde Meksika hükümeti, Meksika'da bulunan Corona bira fabrikalarını kapatma kararı aldı. Bira satışlarının geçen yıla oranla %24 oranında arttığı belirtiliyor.
Bez bariyerler maskeler gibi virüsün bulaşını %100 engellemiyor ancak bezin dış tarafında kalan aerosoller sebebiyle kişinin inhale ettiği virüs miktarı oldukça azalıyor.
Yüksek sesle konuşan insanların normal ses düzeyinde konuşan insanlara göre 10 kat daha fazla parçacık yaydığı belirtilmekle birlikte bu kişiler ''süper yayıcılar'' olarak adlandırılıyor.