14 Ocak'ta aşının ilk dozu uygulanan sağlık çalışanlarına ikinci dozların yapılmasına 11 Şubat'ta başlanacak. Sağlık çalışanları E-Devlet üzerinden aşı randevularını an itibariyle alabilir.
CoronaVac'in üreticisi Sinovac laboratuvarlarının ürettiği aşı Çin Hükümeti tarafından onaylandı. Brezilya ve Türkiye'deki çalışmalar neticesinde Çin, aşıya genel kullanım onay verdi.
Sağlık Bakanı Koca, toplantı sonrası Türkiye'de 196 kişide virüsün İngiltere mutasyonuna rastlandığını, 3 kişide de Güney Afrika ve Brezilya varyantı görüldüğünü açıklamıştı.
ABD menşeli ilaç şirketi Novavax geliştirdiği aşının koronavirüse karşı %89.3 oranında etkili olduğunu açıkladı. Avrupa İlaç Ajansı'nın Novavax tarafından geliştirilen aşıyı ön değerlendirmeye aldı.
İran corona virüsüne karşı ürettiği ''COVIRAN Barekat'' adlı aşısını insanlar üzerinde test etmeye başladı. Aşı için 65.000 kişinin gönüllü olduğu belirtiliyor.
Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi devam ediyor. Çeşitli ülkeler aşı geliştirme çalışmalarına hız kesmeden devam ederken Johnson & Johnson firması aşı hakkında açıklama yaptı.
Koronavirüs pandemisi devam ederken çeşitli ülkelerde aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Hangi ülke kaç aşı yapıyor ? Türkiye dünyada kaçıncı sırada yer alıyor ? Detaylar haberimizde.
Nüfusunun 3'te 1'inden fazlasını aşılayan İsrail’de ilaç şirketi Pfizer ve Alman biyokimya şirketi BioNTech’in ortak geliştirdiği aşıyı olan 163 bin kişiden yalnızca 31’inde koronavirüs tespit edildi.
Boris Johnson, ülkede tespit edilen virüs mutasyonunun daha ölümcül olabileceğine dair ileri araştırma gerektiren bulgular olduğunu söyledi. Pfizer/BioNTech ise aşıyla ilgili açıklama yaptı.
Çin devlet televizyonuna konuşan Li Tongzeng, anüs bölgesinden alınan örneklerle yapılan koronavirüs testlerinin daha doğru sonuçlar verebileceğini öne sürdü.
Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca iller bazında aşı sayılarının takip edilebileceğini Twitter hesabı üzerinden duyurmuştu. Şimdi ise takip ekranı kullanıma açıldı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından aşıların sevkiyatıyla ilgili bilgi verdi. Koca, 10 milyon doz olan 2. sevkiyatın ilk bölümünün Pazartesi günü yurda giriş yapacağını duyurdu.
Türkiye ile Rusya arasında Sputnik V koronavirüs aşısı için anlaşma tamamlandı. Anlaşmaya göre aşının üretimi Türkiye'de de yapılacak. Üretim için gerekli teknoloji transfer süreci ise başladı.
Sizler için hazırladığımız haberimizde hangi ülkelerin ne tür aşı kullandığını ve aşıların türlerini derledik. Çeşitli ülkelerin kullandığı aşı tiplerinin detayları haberimizde.
Perşembe günü tüm Türkiye'de sağlık çalışanlarına aşı uygulamaları başlamıştı.Aşılama sürecinin sonucunda Türkiye'de uygulanan aşı sayısı 1.000.000'u aştı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla 81 ilin sağlık müdürlüklerine gönderilen yazı ile sağlıkçılara yönelik yıllık izin, ücretsiz izin ve emeklilik işlemleri yasağının kaldırıldığı duyuruldu.
Sinovac, Türkiye'nin de sipariş ettiği corona virüsü aşısının ikinci dozunu üç hafta sonra alan kişilerde aşının yüzde 70 civarında koruma sağlandığını tespit ettiklerini duyurdu.
Koronavirüs pandemisi devam ederken aşıların etkinlik oranlarıyla ilgili tartışmalar sebebiyle Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz'dan açıklama geldi.
Çin'de dondurma örneklerinde yeni tip koronavirüse (Covid-19) rastlanması üzerine binlerce ürüne el kondu. Konuyla ilgili Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara Twitter'dan açıklama yaptı.