Anlık Bildirim

Android 12'nin kararlı sürümü 4 Ekim'de yayınlanabilir

Google'ın yeni nesil mobil işletim sistemi için artık sayılı günler kaldı. XDA Developers genel yayın yönetmeni Mishaal Rahman Android 12'nin final sürümünün yayınlanacağı tarihi açıkladı.

Android 12 ne zaman çıkacak? İşte sızdırılan tarih Tam Boyutta Gör

Google, Android 12'nin final sürümünün çıkış tarihini henüz resmi olarak açıklamadı ancak görünüşe bakılırsa önümüzde bir aydan daha kısa bir süre kaldı. XDA Developers genel yayın yönetmeni Mishaal Rahman, işletim sisteminin çıkış tarihini gösteren bir belge paylaştı.

Ekran görüntüsüne bakılırsa Android 12'nin kararlı sürümü 4 Ekim'de yayınlanacak. Şirket söz konusu tarihte yeni nesil mobil işletim sisteminin AOSP (Android Açık Kaynak Projesi) sürümünü yayınlamayı planlıyor. Güncellemenin aynı gün Google Pixel serisi telefonlara dağıtılması bekleniyor.

Pixel 6 için Ekim ortası işaret ediliyor

Google son üç ana sürümde benzer bir yol izlemişti. Android 9 Pie'ın kaynak kodu 6 Ağustos 2018'de yayınlandı, aynı gün Pixel cihazlar güncelleme aldı. 2019 ve 2020 yıllarında Android 10 ve Android 11 işletim sistemlerinde de benzer bir durum meydana gelmişti.

Android 12 ne zaman çıkacak? İşte sızdırılan tarih Tam Boyutta Gör

Android 12 ile kutudan çıkacak ilk akıllı telefon olması beklenen Pixel 6'nın ise Ekim ortasında piyasaya sürüleceği bildiriliyor. Mobil işletim sisteminin yeni sürümünü ilk olarak Google'ın Android 12 beta test programına katılan akıllı telefonlar alacak. Ardından diğer modeller güncellenecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim