Anlık Bildirim

Android 14'te Cihazımı Bul özelliği telefon kapalıyken bile çalışacak

Google'ın akıllı telefonunuz kapalıyken bile bulmanızı sağlayacak bir "Cihazımı Bul" özelliği üzerinde çalışıyor. Android 14'te yer alması beklenen özellikle ilgili bazı bilgiler ortaya çıktı.
Android 14'te Cihazımı Bul telefon kapalıyken bile çalışacak Tam Boyutta Gör
Android'in yeni sürümü kayıp telefonunuzu kapalı durumda olsa bile bulmanıza yardımcı olacak kullanışlı bir özellik sunacak. Google'ın "Cihazımı Bul" hizmetinde hayata geçireceği bu yenilik, araştırmacı Kuba Wojciechowski tarafından Android 14'ün kaynak kodunda keşfedildi.

Pixel serisi akıllı telefonlarda "Pixel Power-off Finder" olarak adlandırılacak bu özellik aynı zamanda diğer üreticilere de sunulacak. Kodda, hardware.google.bluetooth.power_off_finder katmanından bahsediliyor. Bu da cihazdaki Bluetooth çipinin telefon kapalıyken bile açık kalması demek.

Android 14'te Cihazımı Bul telefon kapalıyken bile çalışacak Tam Boyutta Gör

iPhone'larda var

Android'in yeni sürümünde akıllı telefon kapalı olsa bile ilgili modüle güç sağlamak mümkün olacak. Wojciechowski'nin de belirttiği gibi söz konusu özelliğin çalışabilmesi için akıllı telefonun belirli donanım bileşenlerine sahip olması gerekecek. Yani donanım seviyesinde bir destekten bahsediliyor.

Bildiğiniz üzere bahsi geçen bu teknoloji iPhone 11'den sonraki Apple telefonlarda zaten mevcut. iOS 15'ten itibaren belirli iPhone modelleri Bul (Find My) uygulaması aracılığıyla kapalı olsa bile bulunabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim