Anlık Bildirim

Android uygulamaları Google WebView nedeniyle çöküyor

Android System WebView sistem bileşeni güncellemeden sonra hata vermeye başladı. Bileşeni kullanan Android uygulamalarında da çökmeler ve donmalar yaşanıyor.

Android uygulamaları Google WebView nedeniyle çöküyor

Google’ın Android ekosistemine sağladığı pek çok iskelet tabir edebileceğimiz yazılım çekirdekleri var ve bunlarda bir sıkıntı yaşandığı zaman tüm ekosistem etkileniyor. Bir süredir Google WebView bileşeni sorun yaşıyor.

Google WebView nedir?

Google WebView bileşeni Android uygulamalarında Chrome benzeri bir tarayıcı ara yüzü çalıştırılmasını sağlıyor. Ayrıca web sitesi sahiplerinin uyumlu bir Android uygulaması hazırlayarak yayınlamasına da yardımcı oluyor.

Google WebView bileşeni kısa süre önce güncellenmişti. O günden itibaren de kullanıcıların ilgili uygulamalar sıkıntı yaşadığı raporları gelmeye başladı. Marka veya model fark etmeksizin WebView bileşenine sahip olan uygulamaların çöktüğü gündeme geliyor.

Reddit başta olmak üzere pek çok platformda şikayet konusu olan problem için Google da devreye girmiş durumda. Firma kısa süre içerisinde problemi gideren bir güncelleme yayınlayacağını duyurdu. Güncelleme gelene kadar bazı markaların çözüm önerileri şu şekilde:

Android uygulamaları Google WebView nedeniyle çöküyor Tam Boyutta Gör

Samsung Galaxy telefonlar

Samsung Galaxy akıllı telefonlarında Ayarlar-Uygulamalar menüsüne gittikten sonra listeden Android System WebView seçilmesi ve sağ üstteki üç nokta menüsünden güncellemeleri kaldır seçilmesi gerekli.

Xiaomi telefonlar

Xiaomi ve Redmi telefonlar için Ayarlar-Uygulamalar menüsünde sağ üst üç noktalı menüden Tüm Uygulamaları Göster dedikten sonra Android System WebView bileşenine girerek altta Güncellemeleri Kaldır butonuna tıklamak gerekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
40334 kez okundu.
56 kişi, toplam 62 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, android system webview ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim