Anlık Bildirim

Android uygulamalarının dosya formatı değişiyor: APK yerine AAB'ye geçiliyor

Google, Ağustos ayı itibariyle Play Store'da APK yerine AAB formatına geçiş yapılacağını duyurdu. Yeni format sayesinde uygulamalar daha hızlı yüklenecek ve daha az yer kaplayacak.

Android uygulamalarının dosya formatı APK yerine AAB oluyor Tam Boyutta Gör

Arama devi Google, Android uygulama ve oyunlarının dosya formatında değişikliğe gidileceğini geliştiricilere bildirdi. Şirket yayınladığı blog yazısında, Ağustos ayından itibaren AAB (Android App Bundle) formatının Google Play'deki uygulamalar için yeni standart olacağını duyurdu.

AAB formatı 2018 yılında tanıtılmış ve uygulama geliştiricileri kademeli olarak bu formata geçiş yapmaya başlamıştı. Yeni dosya biçimi hem oyun ve uygulama geliştiricileri, hem de tüm bunları resmi dijital mağazadan indirecek son kullanıcılar için birçok avantajı beraberinde getirecek.

Android uygulamalarının dosya formatı APK yerine AAB oluyor Tam Boyutta Gör

AAB ne gibi avantajlara sahip?

Şirket Google Play'den Android App Bundle formatında indirilen bir uygulamanın akıllı telefonun yapılandırmasını, sistem dilini ve diğer parametreleri dikkate aldığını belirtti. Bu sayede indirilen uygulama akıllı telefonda daha az yer kaplayacak, çünkü uygulamanın ek dil paketleri indirmesine vb. gerek kalmayacak.

Android uygulamalarının dosya formatı APK yerine AAB oluyor Tam Boyutta Gör

Google bir AAB uygulamasının APK'dan ortalama olarak %15-20 daha az yer kapladığını söylüyor. Ek olarak, yeni formatta uygulamaların daha hızlı yüklendiğine yönelik bilgiler var ancak bu ifadeye ilişkin henüz kesin bir istatistik mevcut değil. Yeni politika şu an için sadece Google Play'de yayınlanacak yeni uygulamalar için geçerli olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17427 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google play store, apk ve
2 etiket daha aab Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim