Anlık Bildirim

Antikorları hızlı ve doğru bir şekilde tespit edebilen bir sistem tasarlandı

Japonya’da bulunan RIKEN Acil Madde Bilimi Merkezi’ndeki (CEMS) araştırmacılar, kandaki antikor miktarını hızlı ve doğru şekilde tespit edebilen bir sistem geliştirdiklerini açıkladı.

Japonya’da bulunan RIKEN Acil Madde Bilimi Merkezi’ndeki (CEMS) bilim insanları, bizi Covid-19’a karşı koruyan antikorların kandaki miktarını hızlı ve doğru bir şekilde ölçebilen bir sistem geliştirdi., Japonya Kimya Derneği Bülteni isimli bilimsel dergide yayınlanan sistemin Covid-19 aşılarının etkinliğini verimli bir şekilde test edebilmesi bekleniyor.

Antikorları hızlı bir şekilde tespit edebilen sistem tasarlandı Tam Boyutta Gör

Şu anda, aşılamalar sonucunda antikor üretilip üretilmediğini anlamak için immünokromatografi adı verilen bir test sistemi kullanılıyor. Ancak bu testlerin sonuçları kağıt üzerinde çıplak gözle belirlendiği için tam olarak kesin ve verimli olarak kabul edilmiyor. Daha kesin sonuçlar alınması için de kan örnekleri farklı test merkezlerine gönderiliyor ve sonuçların elde edilmesi birkaç haftayı bulabiliyor.

Japonya’da yapılan yeni araştırma ise bu durumu daha verimli hale getirmeyi amaçladı. Yoshiro Ito tarafından yönetilen araştırmada mikroçip kullanarak Covid-19’a karşı üretilen antikorların miktarını tespit edebilen bir test kiti geliştirdi.

Yeni yöntem ışık kullanımına dayanıyor. Sistem sayesinde antikorlar çip üzerindeki viral proteinlere bağlanarak ışık yayıyorlar, bu ışığın miktarı da bir CCD kamera ile kesin olarak ölçülebiliyor. Dolayısıyla araştırmacılar bu yöntemin immünokromatografinin yapamayacağı bir şekilde antikor miktarına ulaşabileceğini belirtiyor.

Antikorları hızlı bir şekilde tespit edebilen sistem tasarlandı Tam Boyutta Gör

“Gelecekteki pandemiler için önemli bir adım olabilir”

 Yoshuro Ito bununla ilgili, “Sistemimiz, diğer yöntemlerin aksine parmak ucundan alınan bir kanla bile antikor miktarını ölçebilir. Bu yeni yöntemin duyarlılığı immünokromatografiden 500 kat daha yüksek. Bu da antikor miktarı çok düşük olsa bile tespit edilebileceğini gösteriyor. Sistemimiz ayrıca, yaklaşık 30 dakika içinde kandaki antikor miktarını ölçerek hızlı ve doğru sonuçlar çıkarabilir.” ifadelerini kullandı.

Araştırmacılar, sistemin kullanımının çok pratik olduğunu ve Covid-19 salgını ile mücadelede önemli bir rol oynayabileceğini belirtirken gelecekteki pandemiler için de önemli bir adım olabileceğini belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim