Anlık Bildirim

Apple'dan eleştirilere yanıt: 8GB RAM'li MacBook Pro, 16GB RAM'li PC gibi!

Apple, 30 Ekim Scary Fast etkinliğinde M3 işlemci ile yenilenen MacBook Pro ve iMac'i tanıttı. M3 çipli MacBook Pro, 8GB RAM ile gelmesiyle eleştirilmişti. Apple'dan eleştirilere yanıt geldi.
8gb macbook pro 16gb pc Tam Boyutta Gör
Apple’ın Mac serisinde üretimi durdurulan M2 çipli 13 inç MacBook Pro’nun yerini alan M3 çipli 14 inç MacBook Pro, kullanıcıları şaşırttı. Türkiye fiyatı 63.000 TL olan giriş model, 8 GB birleşik bellek ile geliyor. Kullanıcılar, ödeme sırasında 16GB ve 24GB bellek seçebiliyor ancak bu yapılandırma seçeneğinin ekstra bir maliyeti var; 7.120 TL (16GB RAM için), 14.240 TL (24GB RAM için). Apple’ın birleşik bellek mimarisi nedeniyle kulanıcıların sonradan yükseltme şansı da bulunmuyor. Pro olarak pazarlanan bir bilgisayarda minimum 16GB RAM bulunması gerektiğini düşünen kullanıcılara Apple’dan yanıt geldi.

Apple: Belleği daha verimli kullanıyoruz

Apple, 8 GB RAM ile gelen giriş M3 MaBook Pro modeline gelen eleştirilere yanıt olarak; “Belleğimizin diğer sistemin belleğiyle karşılaştırılmaması gerekir çünkü biz belleği çok verimli kullanıyoruz, bellek sıkıştırması kullanıyoruz ve birleşik bellek mimarimiz var. Aslında M3 MacBook Pro’daki 8GB RAM diğer sistemlerdeki 16GB ile kıyaslanabilir. Belleği daha verimli bir şekilde kullanıyoruz ve şunu söyleyebilirim ki, insanlar gelip kendi sistemlerinde yapmak istediklerini denemeli; inanılmaz performans görecekler.” dedi.

Türkiye fiyatı 63.000 TL'den başlıyor

8GB birleşik belleğe sahip 14 inç MacBook Pro, üretimi durdurulan M2 13 inç MacBook Pro’ya kıyasla daha büyük ve daha parlak mini LED Liquid Retina ekran dışında 120Hz ProMotion yenileme hızı desteği, daha iyi pil ömrü, ek portları, daha iyi FaceTime kamera, 6 hoparlörlü ses sistemi, WiFi 6E ve Bluetooth 5.3 desteği sunmasıyla avantaj sağlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4459 kez okundu.
20 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple M3, Teknoloji Haberleri ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim