Anlık Bildirim

Apple'a 10 milyon euro ceza: iPhone'ların su geçirmezlik özelliğine dair yanıltıcı bilgi verdi

İtalya Rekabet Kurumu, reklam ve promosyon materyallerinde iPhone'ların suya dayanıklılık özelliklerine dair yanıltıcı bilgi verdiği için Apple'a 10 milyon euro para cezası kesti.

Apple'a 10 milyon euro ceza: iPhone'ların su geçirmezlik özelliğine dair yanıltıcı bilgi verdi Tam Boyutta Gör

İtalya Rekabet Kurumu, "dürüst olmayan" iPhone reklam kampanyaları nedeniyle Apple'a 10 milyon euro para cezası verdi. Kurum, Apple'ın reklam ve promosyon materyallerinde iPhone'ların suya dayanıklılık özelliklerine dair yanıltıcı bilgi verdiği görüşünde.

Apple; iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max ile ilgili çeşitli pazarlama materyallerinde bu akıllı telefonların modeline bağlı olarak 1-4 metre derinlikte suda 30 dakikaya kadar dayanabileceğini belirtiyor.

Apple'a 10 milyon euro ceza: iPhone'ların su geçirmezlik özelliğine dair yanıltıcı bilgi verdi Tam Boyutta Gör

Sıvı hasarı garanti kapsamında değil

Ancak İtalya Rekabet Kurumu, iPhone reklamlarındaki suya dayanıklılık özelliğinin aslında sadece statik ve saf su ile yapılan laboratuvar testlerinde geçerli olduğunu ve normal kullanım koşullarında geçerli olmayan bu durumun tanıtımlarda netleştirilmediğini söyledi.

Kurum ayrıca sıvı nedeniyle zarar gören iPhone'ların satış sonrası verilen garanti kapsamına alınmamasını da doğru bulmadı. Apple geride bıraktığımız 2018 yılında da İtalya'da akıllı telefonlarını kasıtlı olarak yavaşlattığı için 10 milyon euro para cezasına çarptırılmıştı.

Kaynakça https://www.macrumors.com/2020/11/30/italy-fines-apple-12m-iphone-water-resistance https://twitter.com/setteBIT/status/1333319978502778886 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2939 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone, İtalya Rekabet Kurumu ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim