Anlık Bildirim

Apple artık iOS uygulamalarının hangi verileri topladığını etiketlerle gösterecek

Apple, iOS işletim sistemi için yazılım üreten geliştiricilerin, hangi verileri topladıklarını kullanıcılara etiket şeklinde göstermeye zorlayacak. Son tarih 8 Aralık.

Apple artık iOS uygulamalarının hangi verileri topladığını etiketlerle gösterecek Tam Boyutta Gör

Apple, iOS 14'ü duyurduğunda bir dizi gizlilik özelliği tanıtmış, ancak App Store'daki tüm uygulamaların, yazılımın ne tür verileri topladığını belirten simgelerle etiketlenmesi gerektiği kavramı henüz uygulamaya konmamıştı. Şirket, 8 Aralık'tan itibaren yazılım geliştiricilerinin ürünlerinin hangi verileri topladığını etiketlemeleri gerektiğini duyurdu.

Gıda ambalajlarında olduğu gibi, bu tür etiketler, kullanıcıların, uygulama App Store'dan indirilmeden önce bile uygulamanın hangi verilere erişeceğini daha iyi anlamasını sağlayacak. Apple'ın web sitesinde, geliştiricilerin kendilerinin ve ortaklarının topladığı tüm bilgileri ifşa etmeleri ve etiketleri güncel tutmak için düzenli olarak güncellemeleri gerektiğine dikkat çekiyor.

Apple artık iOS uygulamalarının hangi verileri topladığını etiketlerle gösterecek

Ön savunma görevi görecek

Örneğin uygulama, herhangi bir işlem için GPS kullanıyorsa, kullanıcının programı indirmeden önce bile bunu bilmesi sağlanacak. Konumlandırma hizmeti için destek söz konusu uygulamadan kaldırılırsa, karşılık gelen etiketin de hemen App Store'daki uygulama sayfasından kaldırılması şart koşulmuş.

Apple, kullanıcılara uygulama içi izin yönetimine zaten erişim vermiş durumda. Ancak App Store'da uygulama etiketleme daha erken bir savunma hattı oluşturacak. Geliştiricilerin etiketleme bilgilerini Apple'a göndermeleri için son tarih ise 8 Aralık olarak açıklandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim