Anlık Bildirim

Apple tepki çeken hamleyi yaptı: NFT satışları kesintiye dahil

Bundan böyle iOS uygulamaları içerisinde yapılacak NFT satışlarından Apple kesinti yapacak. Ayrıca kripto para ticaret platformları da sadece lisans aldığı ülkede indirmeye sunulacak.
Apple Tam Boyutta Gör
Apple’ın bir süre önce uygulamalarda yapılan NFT satışları için kesinti şartı koştuğu ve dışarıdan herhangi bir alıma izin vermeyeceğine yönelik iddialar topluluğun tepkisini çekmişti. Apple tepkilere aldırmadı.

Kripto para uygulamalarına yeni şartlar

Güncellenen App Store sözleşmelerine göre bundan sonra iOS uygulamalarında yapılacak NFT satışları mutlaka kesintiye dahil olacak. Geliştiricilerin bunun haricinde yönlendirme tuşları, linkleri veya farklı aksiyonları koyması istenmiyor. Bunun ihlali haliyle uygulama ve hesap silinmesine gidecek.

Özellikle OpenSea gibi platformların sadece komisyonla çalıştığını düşünürsek NFT satışlarından kesinti yapılması haliyle kullanıcıları etkileyecek ve elde edilecek gelir düşecek. Bu da taban fiyatların daha yükselmesine neden olabilir. NFT topluluğu yeni düzenlemeyi şiddetle eleştirse de Apple bunu uygulayacak.

Diğer taraftan kripto para borsalarının ve bu ticareti yapan diğer tüm platformların aldıkları faaliyet lisansına göre ilgili ülkede listeleneceği belirtildi. Genelde yerel çalışan borsalar için sıkıntı yok ancak Binance global ve OpenSea gibi platformlar nasıl davranacak merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim