Anlık Bildirim

Apple'dan tartışmalı Siri kararı: Üçüncü taraf uygulamalarla entegrasyonu sınırlandırılıyor

Apple, sonbaharda yayınlanacak iOS 15 ile birlikte Siri'nin üçüncü taraf uygulamalar arasındaki entegrasyonu önemli ölçüde sınırlayacak. Şirket çok sayıda SiriKit komutunu kullanımdan kaldırıyor.

Apple'dan tartışmalı Siri kararı Tam Boyutta Gör

Apple, iOS 15, iPadOS 15, macOS Monterey ve watchOS 8'den başlayarak sesli asistanı Siri ile üçüncü taraf uygulamalar arasındaki entegrasyonu önemli ölçüde sınırlayacak. Kaliforniya merkezli şirket, üçüncü taraf uygulamalarda kullanılabilen Siri komutlarının sayısını azaltmaya hazırlanıyor.

Apple tarafından yayınlanan yeni destek dokümanında, iOS 15'in yayınlanması ile birlikte artık desteklenmeyecek toplam 22 SiriKit komutu listelendi. Bunlar arasında en dikkat çekici olanı Uber üzerinden sesli olarak yolculuk rezervasyonu yapılamayacak olması.

Apple'dan tartışmalı Siri kararı Tam Boyutta Gör

Siri, iOS 15'te nasıl değişecek?

Sesli asistanın Things 3 veya Todoist gibi popüler yapılacaklar ve not alma uygulamalarıyla etkileşim kurma yeteneği de kısıtlanıyor. Kullanıcılar artık Siri aracılığıyla yapılacaklar listesi oluşturamayacakları gibi görevleri de silemeyecekler. Ayrıca sesli asistanla iletişime geçerek notları düzenlemek de mümkün olmayacak.

Tüm bunlara ek olarak üçüncü taraf uygulamalarla fatura ödemesi yapılması ve iki hesap arasında para transferi gerçekleştirilmesini sağlayan SiriKit işlevleri de kullanımdan kaldırılıyor. Apple ayrıca otomobiller için bazı CarPlay özelliklerine de sınırlama getirecek.

Apple'dan tartışmalı Siri kararı Tam Boyutta Gör

Peki ama neden?

Şirket bu tartışmalı hamlenin nedenini henüz açıklamadı. Ancak Apple'ın kullanıcıları birinci taraf uygulamaları ve hizmetleri kullanmaya zorlamak için böyle bir yol izlemiş olabileceği düşünülüyor. Hali hazırda rekabete aykırı davranışlarla suçlanan Apple'ın bu konuda da başı ağrıyabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim