Anlık Bildirim

Apple, hayat kurtaran Acil SOS özelliğini genişletiyor: İşte destek eklenen yeni ülkeler

iPhone 14'ün Acil Durum Uydu Bağlantısı özelliği daha fazla ülkede erişime açılıyor. iPhone 14 kullanıcıları artık hücresel ve Wi-Fi bulunmadığında acil servislere yönlendirilecek.
Apple, hayat kurtaran Acil SOS özelliğini yeni ülkelere getiriyor Tam Boyutta Gör
Apple iPhone 14 ailesinde karşımıza çıkan Acil SOS (Emergency SOS) özelliği, daha fazla ülkede kullanıma açılıyor. Bilindiği üzere bu özellik, geçtiğimiz günlerde Alaska’da mahsur kalan bir kişinin hayatını kurtarmıştı. Şimdi Apple, iPhone kullanıcılarına sunulan bu özelliğin kapsama alanını artırıyor.

Apple, Acil SOS desteğini genişletiyor

Bildirilenlere göre ilk aşamada ABD ve Kanada’da erişime açılan Emergency SOS özelliği, bugün itibariyle Fransa, Almanya, İrlanda ve Birleşik Krallık‘ta yer alan kullanıcılara açılıyor. Ayrıca Apple, bu bölgelerde yer alan kullanıcıların uydu üzerinden Find My özelliğine de ulaşabileceklerini bildirdi.

Ayrıca yapılan açıklamada Apple, iOS 16.2'nin piyasaya sürülmesiyle yerel bir acil durum hizmet numarasını arayan kullanıcıların, hücresel veya Wi-Fi bağlantısı bulunmadığı takdirde otomatik olarak 112 adresine, Avrupa acil durum telefon numarasına yönlendirileceğini bildirdi. Böylece Apple, kullanıcılar 112'yi çevirmeseler bile Acil SOS özelliğinden yararlanmalarına fırsat tanıyacak.

Apple iPhone 14 kullanıcılarına iki yıl boyunca ücretsiz olarak sunulan Emergency SOS özelliği, desteklenen ülkelerde iOS 16.1 çalıştıran tüm cihazlara destek sunuyor. Böylece Hücresel veya WiFi bağlantısı olmadığında, kullanıcıların uydu bağlantısını kullanarak acil aramalar yapmasına olanak tanıyan teknoloji devi, gelecek yıl daha fazla ülke için destek sunmayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim