Anlık Bildirim

Apple'ın yeni hizmeti, kullanıcıların Android platformuna geçişini kolaylaştırıyor

Apple'ın sunduğu yeni hizmet ile birlikte, kullanıcılar iCloud bulut depolama alanlarında bulunan fotoğraf ve video gibi içerikleri diğer platformlara kolayca taşıyabilecekler.

Apple'ın yeni hizmeti, kullanıcıların Android platformuna geçişini kolaylaştırıyor Tam Boyutta Gör

Apple'ın ekosistemi son derece kapalı bir platform olarak bilinir, ancak durum değişmeye başladı gibi. Şirketin yeni hizmeti, fotoğrafları ve videoları iCloud bulut depolama alanından Google Fotoğraflar hesabınıza kolayca aktarmanıza olanak tanıyor.

Böylece, iOS cihaz sahipleri sorunsuz bir şekilde Android'e "geçme" veya başka bir ekosistemde içeriklerinin bir yedek kopyasını oluşturma fırsatına sahip olacaklar. Aktarımı yapmak için, kullanıcının Apple Kimliği ayarlarında iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmesi ve Google hesabı deposunda yeterli boş alana sahip olması gerekir.

Dosyalar üç ile yedi günde taşınıyor

Apple, içerik aktarılırken gizliliği korumak için, talebin gerçekten kullanıcı tarafından yapıldığını doğrulamayı taahhüt ediyor. Bu nedenle fotoğraf ve videoların “taşınması” sürecinin üç ila yedi gün sürebileceği belirtilmiş.

Apple'ın yeni hizmeti, kullanıcıların Android platformuna geçişini kolaylaştırıyor Tam Boyutta Gör

Apple web sitesinde bu taşınma işlemi sırasında yapılamayacak işlemlerle ilgili de bilgiler verilmiş. İstisnalar listesi, akıllı albümler, canlı fotoğraflar, bazı meta veriler ve RAW görüntülerin yanı sıra özel depolama dışında bulunan tüm içeriği içeriyor. Aktarımdan sonra, resimlerin ve videoların orijinalleri iCloud'da kalacağını ve bu dosyaların Google'ın bulut hizmetindeki adlarının "Kopya" ile başlayacağını da belirtelim.

Hizmetin başlangıçta Avustralya, Kanada, AB, İzlanda, Lihtenştayn, Yeni Zelanda, Norveç, İsviçre, İngiltere ve ABD'deki kullanıcılara sunulduğunu belirtelim. Önümüzdeki dönemde diğer ülkelere de açılması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim