Anlık Bildirim

Apple, iPhone'lar için kendi 5G modemini üretecek

iPhone ve iPad modellerine güç veren A serisi yongalar ile büyük bir başarı yakalayan Apple, kendi 5G modemini üretmeyi planlıyor. Şirketin ilk yongası iPhone 15 serisinde kullanabilir.

Apple iOS cihazlar için kendi 5G modemini gelişterecek Tam Boyutta Gör

A serisi ve M serisi mobil yongaları büyük başarı yakalayan Apple, dışa bağımlılığını azaltmak için yatırımlarına devam ediyor. Nikkei Asia tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, 2023 yılına kadar kendi 5G modemini piyasaya sürecek.

iPhone 15 serisinde kullanılabilir

Günümüz iPhone modellerinde Qualcomm'un 5G modem yongalarını kullanan Apple'ın, iPhone 15 serisi ile birlikte kendi geliştirdiği modem yongalarına geçiş yapacağı iddia ediliyor. Bununla birlikte yeni bir modem yongası geliştirmek için uzun bir süredir çalışmalarını sürdüren şirket, 2019 yılında büyük bir anlaşma ile Intel'in 5G modem birimini 1 milyar dolara satın almıştı.

Teknoloji devinin yeni 5G modemin üretimi konusunda tedarikçiler ile görüşmelere başladığı bildirilirken, bu hafta gerçekleştirilen yatırımcı gününde Qualcomm, 2023 yılında Apple'ın modem yongalarının yalnızca yüzde 20'sini tedarik etmeyi beklediğini ve Apple'ın iPhone'lar için gereken 5G modem yongalarının yüzde 80'ini kendi üreteceğini söyledi. 

Apple'ın Qualcomm 5G yongalarını geride bırakarak tamamıyla kendine özel bir modem tasarımına yönelmesi, şirketin ekosisteminde büyük bir gelişim sağlayabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim