Anlık Bildirim

Apple, iPhone'larda kullandığı kamera teknolojisini çalmakla suçlanıyor

Apple akıllı telefonlarında kullandığı kamera teknolojileriyle ilgili patent ihlali yaptığı gerekçesiyle mahkemeye verildi. Şirketin beş patenti kasten ihlal ettiği iddia ediliyor.

Apple, iPhone'larda kullandığı kamera teknolojisini çalmakla suçlanıyor Tam Boyutta Gör

Apple, iPhone'larda kullandığı Face ID ve kamera özellikleriyle ilgili yasal bir mücadele ile karşı karşıya. Teksas'ın Batı Bölgesi'ndeki ABD Bölge Mahkemesi'nde şirketin beş patenti kasten ihlal ettiği iddiasıyla Apple aleyhine dava açıldı.

Söz konusu teknolojiler kilit açma, fotoğraf veya video çekme gibi kullanıcıların akıllı telefonla etkileşime girmesine yardımcı olan işlevleri kapsıyor. Davacı taraf Dr. Timothy Pryor tarafından kurulan Gesture Technology Partners şirketi.

Apple, iPhone'larda kullandığı kamera teknolojisini çalmakla suçlanıyor Tam Boyutta Gör

Dr. Pryor'un davaya konu beş patentin tek mucidi olduğu söyleniyor. Apple'ın ise Face ID, Akıllı HDR, fotoğraflarda yüz tanıma ve optik görüntü sabitleme gibi bir takım işlevlerde fikri mülkiyet haklarını ihlal etmekle suçlandığını belirtelim.

Apple ile iletişime geçti

Davada ayrıca Pryor ve Apple'ın daha önce iş birliği yaptığına yönelik detaylar da var. Mucitin söz konusu patentler hakkında şirkete başvurduğu ancak bu girişimlerinden herhangi bir sonuç alamadığı bildirildi.

Apple, iPhone'larda kullandığı kamera teknolojisini çalmakla suçlanıyor Tam Boyutta Gör

Dr. Timothy Pryor, kendisine ait patentlerin ihlal edilmesi nedeniyle uğradığı tüm zararın karşılanması için Apple'dan tazminat talep ediyor. Ayrıca tazminat faizi, avukatlık ücretleri ve diğer yasal masrafların da ödenmesini istiyor.

Kaynakça https://www.patentlyapple.com/patently-apple/2021/02/apple-has-been-sued-by-gesture-technology-partners-for-infringing-four-key-camera-patents.html https://www.scribd.com/document/493462778/Gesture-Technology-v-Apple-Patent-Infringement Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim