Anlık Bildirim

Apple'da önemli kayıp: İşlemci tasarım mühendisini Microsoft'a kaptırdı

Apple, işlemci tasarımı üzerinde çalışan son derece önemli bir mühendisini daha kaybetti. AMD, Intel ve ARM gibi önemli şirketlerde de çalışmış Mike Filippo, yazılım devi Microsoft'a transfer oldu.

Apple, işlemci tasarım mühendisini Microsoft'a kaptırdı Tam Boyutta Gör

Microsoft, Apple'ın deneyimli yarı iletken tasarımcısı Mike Filippo'yu bünyesine kattı. Yazılım devi kendi sunucu işlemcilerini geliştirme çalışmalarına hız kazandırıyor. Mike Filippo, Rani Borkar yönetimindeki Azure ekibine dahil olarak veri merkezi uygulamaları için işlemci tasarlayacak. Microsoft şu anda Azure sunucularında Intel ve AMD'nin işlemcilerini kullanıyor.

Konuyla ilgili yorum yapan bir Microsoft sözcüsü Filippo'nun şirkete katıldığını doğruladı, ancak mühendisin transferine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Filippo, 2019'dan beri Apple'da çalışıyordu. Daha öncesinde ise AMD (8 yıl), Intel (5 yıl) ve ARM (10 yıl) gibi önemli teknoloji şirketlerinde görev yaptı.

Apple, işlemci tasarım mühendisini Microsoft'a kaptırdı Tam Boyutta Gör

Jeff Wilcox da ayrılmıştı

Deneyimli mühendis ARM işlemcili akıllı telefonlarda kullanılan temel teknolojilerin birçoğuna imza attı. Kendisi Cortex-A76, Cortex-A72 ve Cortex-A57 mimarilerinin tasarımından sorumluydu. Yani neredeyse tüm Apple cihazlarda kullanılan ARM tabanlı işlemcilerin tasarımına belirleyici bir katkı sağladı.

Apple'ın işlemci biriminde yaprak dökümü sürüyor. Apple Silicon işlemcilerin geliştirilmesinde önemli bir rol oynayan Jeff Wilcox kısa bir süre önce Cupertinolu şirketten ayrılarak Intel'e geçmişti. Wilcox, işlemci devinde Tasarım Mühendisliği Grubu CTO'su olarak görev yapacağını açıkladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10745 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, mike filippo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim