Anlık Bildirim

Apple M3 Max grafik performansında RTX 3080 ve RTX 4080 mobili yakalıyor!

Apple'ın yeni tanıttığı M3 Max işlemcisi GPU performansıyla Nvidia ve AMD'nin üst seviye ekran kartlarına meydan okuyor. GFXBench testine sokulan yeni işlemcinin skorlarına bakalım.
Apple M3 Max, RTX 3080 ve RTX 4080 mobili yakalıyor! Tam Boyutta Gör
Apple'in yeni tanıtıtğı M3 Max işlemcisi performans çıtasını en yükseğe koyarak rakiplerine göz dağı veriyor. Sadece CPU performansı değil GPU performansında da çok başarılı olan çip Nvidia ve AMD'nin üst seviye ekran kartlarına meydan okuyor.

GFXBench Aztex testine tabi tutulan M3 Max'ın 40 çekirdekli grafik işlemcisi 1440p çözünürlükte 443 fps ortalama ile 28.517 kare elde etti. Karşılaştıracak olursak masaüstü RTX 3080 ekran kartının çok az altında bir skor bu. RTX 3080 aynı testte ortalama 449 fps ile 28.889 kare elde ediyor. Hatta RTX 4080'in laptop versiyonuna bile oldukça yaklaşıyor. RTX 4080'in elde ettiği skor ortalama 463 fps ile 29.759 kare olarak ölçüldü.

GFXBench testinde tutarsız sonuçlar çıkabiliyor

Bu skorlara göre M3 Max'ın GPU'su RTX 4080'in laptop versiyonundan sadece %7 daha yavaş. Yalnız belirtmemiz gereken bir husus var. GFXBench'in verdiği skorlarda tutarsızlık mevcut. Bu testte M3'ün 10 çekirdekli GPU'su aynı çekirdeğe sahip M2'den sadece %7.4 daha yüksek skor elde edebildi. Aynı zamanda Apple'ın A16'sı da A17 Pro'dan yüksek skor elde etmişti. Daha sonradan GFXBench'in bir seneden beri güncellenmediği ortaya çıktı. Bu nedenle yeni GPU'nun gerçek gücünü gösterebilmesi için yazılımda optimizasyonların yapılması gerekiyor.

Diğer bir husus Nvidia'nın kartları DirectX'de çalışırken M3 Max Apple'ın kendi API'si olan Metal'de çalışıyor. Dolayısıyla skorların bu kadar yakın olması API farklılıklarından kaynaklanıyor olabilir. Bunu belirtimemizin sebebi geçmişte M2 Max'in bile Shadow of the Tomb Raider gibi eski oyunları yüksek çözünürlüklerde çalıştırırken oynanabilir kare hızları oluşturmakta zorlandığı durumlar yaşanmıştı. Günün sonunda harici kartlar ekstra performans için özel olarak üretilmiş kartlardır. M3 Max'in GPU'su ise çok güçlü olsa bile işlemciye entegre bir çip olduğundan aynı performansı beklemek doğru değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5424 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple M3, Apple M3 Max ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim