Anlık Bildirim

Apple Pay'de açık bulundu: iPhone'lar üzerinden para çalınmasına yol açıyor

Araştırmacılar Apple Pay'de yeni bir sorun keşfetti. Temassız ödeme yöntemi ile kilitli iPhone'lar üzerinden para çalınmasını sağlayan yeni açığın, Visa kartları etkilediği söyleniyor.

Apple Pay'de açık bulundu: iPhone kullanıcıları tehlikede Tam Boyutta Gör

İngiltere’de Birmingham ve Surrey Üniversitelerinde çalışan bir grup araştırmacı, Apple Pay’in yeni bir açığını keşfetti. Apple Pay’e kayıtlı Visa kartların Ekspres Transit özelliğindeki bir zayıflıktan faydalanarak, temassız olarak para çalınabiliyor. Ekspres Transit özelliği, kullanıcıların daha hızlı ödemeler yapabilmesi için ödeme yapılırken parola ve biyometrik verilerin ihtiyacını ortadan kaldırıyor. 

Visa kart sahipleri tehlikede

Araştırmacılar, saldırıyı göstermek için kilitli bir iPhone üzerinden 1.000 sterlinlik bir para transferi videosu paylaştı. Videoda yer alan bir android uygulaması, sinyalleri iPhone’dan temassız ödeme terminaline iletiyor. Bu sayede iPhone kilidi açılıyor ve ödeme yetkisi verilmiş gibi terminali kandırılarak iletişim verileri değiştiriliyor

Visa yeni keşfedilen açık ile ilgili, ödemelerin güvenli olduğunu ve bu tür saldırıların pratik olmadığını bildirdi. Araştırmacılar ise, açık üzerinden herhangi bir saldırı gerçekleşmediğini, bunun yanı sıra açığın bir yıl önce keşfedildiğini ve Apple ve Visa tarafından sorunun çözülmediğini dile getirdiler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim