Anlık Bildirim

Film gibi hikâye: Apple’ın çift taraflı ajanı ortaya çıktı

Sızıntılara karşı harekete geçen Apple kaynaklardan veri elde eden bir kişiyi kendi tarafına çekti ve bu şekilde iki önemli sızıntı kaynağını ortaya çıkardı.

iPhone 11 Tam Boyutta Gör

Bir ürün piyasaya çıkmadan önce farklı kaynaklardan sızdırılması firmalar için zor durumlar oluşturabiliyor. Özellikle rekabetin yoğun olduğu mecralarda her sızıntı rakibin lehine avantaja dönüşebiliyor. Bu bakımdan firmalar yoğun tedbirler almaya çalışıyor. 

Apple’dan çift taraflı ajan hamlesi

Apple yakın zamanda tedarik zincirinde sızıntıların önlenmesi konusunda sıkı tedbirler ve hatta giyilebilir kameralar ile takip gibi uygulamalar yürürlüğe koyması ile gündeme gelmişti. Konu bundan daha da ileride olabilir. 

Ortaya çıkan bilgilere göre Apple sızıntı ve jailbreak topluluğunun önemli bir ismi olan Andrey Shumeyko’yu çift taraflı ajan olarak kullandı. Yani Shumeyko bir yandan sızıntıları kaynaklardan elde ederek teknoloji gündemine getiren birisi olarak görünürken diğer yandan bu sızıntıları yapanları da Apple’a deyim yerindeyse ispiyonluyordu. 

Geçen yıl iOS 14 yüklü bir geliştirici iPhone 11 prototipinin çalınması konusunda ilk elden isimleri Apple’a verdi. Ayrıca bir çalışanın şirket içi yazışmaları sızdırmasını da yine Apple’a bildirdi ve bu çalışan işten çıkarıldı. 

iPhone 11

Aslında bu gizli iş birliği uzun süre devam edecekti ancak Shumeyko yavaş yavaş çalışmalarının bir karşılığı olması gerektiğini düşünmeye başladı. Apple ise buna pek yaşanmayıp Shumeyko’ya ödeme yapmayınca da yaptığı işleri herkesle paylaşmaya karar verdi. Kısaca böyle bir durumu biz de bu şekilde öğrenmiş olduk. 

Shumeyko kendisine ne denirse densin umurunda olmadığını ve sızıntı topluluğunda yer almaya devam edeceğini belirtiyor. Bununla birlikte Shumeyko haricinde Apple kimi veya kimleri bu şekilde kullandı bilinmiyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10728 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 11, iPhone 13 ve
2 etiket daha Apple Andrey Shumeyko
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim